"Kurš vēlas padoties 28 gadu vecumā?"; Diāna lūdz sabiedrības palīdzību

Lelde Veinberga 24.janvāris 2020, 19:35
 
Pixabay
Diāna no Salaspils ir 28 gadus jauna trīs gadus veca dēliņa mamma. Pirms nepilniem 2 gadiem, kad pēc bērna kopšanas atvaļinājuma Diāna plānoja atgriezties darbā, viņa nonāca slimnīcā ar pietūkušu limfmezglu, sliktām analīzēm un plaušu rentgenu. Pavisam drīz tika noteikta smaga diagnoze - Hodžkina limfoma ceturtajā stadijā, vēsta labdarības organizācija Ziedot.lv.

Slimība attīstījusies ļoti strauji, jo vēl bērniņa gaidīšanas laikā analīzes bija ideālas. Nekavējoties tika uzsākta ārstēšana. Gluži kā visiem līdzīgā situācijā, ģimenē iestājās šoka stāvoklis, bet vislielākos pārdzīvojumus izrādīja tieši dēliņš, kura mamma regulāri pazuda no mājām.

Šobrīd ārstu konsīlijs Diānai ir nozīmējis ārstēšanu ar medikamentu Brentuximab ventodin, kas nav valsts apmaksāts medikaments. Atbilde par individuālu zāļu kompensāciju jāgaida līdz februāra vidum. Ārstēšanās jāsāk jau šobrīd, pirmo devu Diāna jau iegādājusies ar ģimenes atbalstu, taču turpmākiem 3 kursiem nepieciešami 3281.60 eiro ik pēc 3 nedēļām, kopā 9844.80 eiro.

“Visu ārstēšanās laiku esmu saglabājusi kaujiniecisku nostāju un nepadevusies sliktām ziņām, taču, šķiet, tā ir dabiska cilvēka reakcija - pēc katrām sliktām ziņām nedaudz sašļukt, īpaši gadījumos, kad saproti - tev ir iespēja izārstēties, bet to pilnībā ietekmē tavas finansiālās iespējas”, atzīst Diāna un saprot, ka lai dzīvotu nekas cits neatliek kā lūgt līdzcilvēku palīdzību un atbalstu, jo vienam pašam šādā situācijā rokas ir pārāk īsas.

“Kurš gan vēlas padoties 28 gadu vecumā? Kurš gan vēlas padoties, kad mājās tevi gaida mazs un ļoti aktīvs ķipars? Kurš gan vēlas padoties, ja tu vēlies uzaudzināt savu bērnu un būt viņam blakus dzīves svarīgajos brīžos? Kurš gan vēlas padoties, ja zini, ka tev vēl ir iespēja izdzīvot? “ jautā Diāna un lūdz līdzcilvēku palīdzību.

Ziedot var šeit!

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 17:36

Jaunākās diskusijas