Jaunajam puisim, kuram netīšām atklāja briesmīgu slimību, zālēm trūkst vēl 14 000 eiro

Lelde Veinberga 23.janvāris 2020, 20:45
 
Pixabay
Jau oktobrī vēstījām par jaunu puisi vārdā Jānis, kurš cīnās ar smagu slimību - asins vēzi. Nepieciešamo medikamentu sarūpēšanai bija nepieciešami 70 000 eiro. Tagad puiša ģimene atkārtoti lūdz sabiedrības palīdzību.

Jānim ir 26 gadi. Jau kopš mazotnes vinš ir aktīvs, jautrs un dzīvespriecīgs. Un savu optimismu Jānis saglabā arī tagad, cīnoties ar mieloleikozi (asins vēzi). Pirms slimības saasinājuma Jānis strādāja autoservisā, kur komanda gaida viņu atgriežamies pēc ārstēšanās.

Mieloleikozi (asins vēzi) Jānim atklāja netīšām. Pirms diviem gadiem tika izmežģīta kāja, tā ilgtstoši nedzija. Kāja ļoti sāpēja, tāpēc tika nozīmēti dažādi pretsāpju līdzekļi. Sāpes nepārgāja, un, veicot papildus analīzes, tika atklāta šī šausmīgā slimība. Diagnoze bija trieciens visai ģimenei un viņi mocās ar jautājumu- kāpēc tieši Jānis, kurš vienmēr visiem ir palīdzējis, nedomājot par sevi? Taču pats Jānis ir optimists un ir gatavs cīņai. Citi cilvēki šajā situācijā sabruktu, bet ne Jānis.

Līdz šim ārstniecība ritējusi diezgan veiksmīgi. Valsts apmaksātās zāles sākumā palīdzēja. Pērn janvārī Jānim veikta cilmes šūnu transplantācija Lietuvā. Taču neilgi pēc tam tika konstatēta šūnu mutācija un turpmākai ārstniecībai nozīmēti jauni medikamenti- Iclusig. Medikamentus valsts apmaksā tikai daļēji. Kopā nepieciešami 12 zāļu iepakojumi, kuru kopējās izmaksas ir 83 328.00 EUR. No šīs summas valsts kompensē 14 228.72 EUR, un Jānim pašam jāmaksā 69 099.28 EUR.

55087.50 eiro tika saziedoti pagājušajā gadā, bet vēl joprojām trūkst 14011.78 eiro.

Pēc dabas Jānis ir ļoti sirsnīgs un izpalīdzīgs. Viņam ir liela atbalsta komanda, kura arī tagad, šajā grūtajā dzīves posmā, ir blakus un cenšas uzmundrināt. Taču nevienam nav iespējas palīdzēt ar tik lielu naudas summu, kas nepieciešama, lai Jānis dzīvotu.

Ziedot iespējams ŠEIT!

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:19

Jaunākās diskusijas