Lūdz palīdzēt 4 gadus vecam puisēnam, kurš nezināmu iemeslu dēļ nerunā un to ļoti pārdzīvo

tautaruna.lv 26.janvāris 2020, 15:23
 
Pixabay
Paulam Reinardam šobrīd ir četri gadiņi un zēns dzīvo Saulkrastos. Puisēns ir ļoti draudzīgs, jauks un labsirdīgs. Puisēnam patīk konstruēšana, patīk veidot dažādas figūriņas no plastilīna. Diemžēl Pauls nezināmu iemeslu dēļ nerunā, viņam ir valodas attīstības traucējumi, komunikācijas, saskarsmes grūtības un autiska spektra traucējumi. Brīžiem zēns ir norūpējies un izmisis, ka viņu neviens nesaprot un sirsnīgi raud par to, atklāj labdarības organizācija Ziedot.lv.

Paulam nozīmētas regulāras nodarbības pie audiologopēda un ergoterapeita - katra divas reizes nedēļā vismaz gada garumā. Katra nodarbība maksā 25 eiro, gadu ilgam kursam kopā nepieciešami 2500 eiro. Paula mammai ir nopietnas veselības problēmas, tētis smagi strādā ārpus Latvijas, lai nodrošinātu ģimenei iztikšanu. Lai zēnu no Saulkrastiem izvadātu uz nodarbībām Rīgā Rehabilitācijas centrā Poga, nepieciešama auklītes palīdzība un nepieciešams segt degvielas izdevumus, jo zēns veselības stāvokļā dēļ nevar braukt ar sabiedrisko transportu. 256 eiro, ietverot pašnodarbinātas personas nodokļus, ir maksa par 32 darba stundām ik mēnesi, ko veic auklīte, kas izgājusi speciālo smagi slimu bērnu aprūpes apmācību projekta "Mīļā auklīte" ietvaros, ko īsteno Ziedot.lv un Invalīdu un viņu draugu apvienība "Apeirons", gadā kopā 3072 eiro. Savukārt, degvielas izmaksām gadā nepieciešami līdz pat 1100 eiro.

Diemžēl ģimenei pietrūkst līdzekļu speciālistu, auklītes un degvielas apmaksai. Piepildīsim ģimenes sapni, lai Paulītis sāktu runāt! Paulītim jārunā! Mēs varam palīdzēt!

Ziedot iespējams šeit!

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:09

Jaunākās diskusijas