Viņu nevar atstāt vienu; ģimene Riebiņu novadā lūdz palīdzību 17 gadus vecajai meitai

tautaruna.lv 18.janvāris 2020, 21:14
 
Ādolfs Mārtiņš Krauklis/F64
Portālā "ziedot.lv" publicēts lūgums palīdzēt 17 gadus vecajai Paulai Luīzei Bečai.

Paulai ir 17 gadi, viņa ar vecākiem dzīvo Riebiņu novadā, 10 kilometrus no pilsētas. Paula ir jaunākais bērns četru bērnu ģimenē, vecākie bērni jau ir pieauguši.

Pauliņai ir smagas diagnozes - bērnu cerebrālā trieka un atipisks autisms. Meitene nestaigā, nerāpo, slikti balstās uz kājiņām, pārvietojas, šļūcot pa grīdu. Paula nerunā, saprot vairāk intonāciju, nevis vārdus, mēdz bieži dusmoties, neēst, ja jūtas slikti, ļoti jūtīga. Vajadzīgs stingrs dienas režīms, pazīstami cilvēki un telpas.

Ikdienā Paula dodas uz skolu, pēcpusdienā bērnu uz maiņām pieskata vecāki. Meiteni nedrīkst atstāt vienu ne uz mirkli. Paulai patīk pastaigas ārā, kur var vērot kokus, puķes, putnus, debesis un mājdzīvniekus - vistiņas, suni, kaķi. Pauliņai ļoti patīk pastaigāties, tikai lauku ceļi nav tik labi, bieži dubļaini, rati smagi, ceļš ved kalnā.

Svarīgi ir samazināt meitenes jūtību, lai viņa nav tik nervoza un spēj socializēties un iekļauties sabiedrībā. Paulai ļoti patīk nodarbības uz zirdziņa, viņa to žēlo un pēc jāšanas ir smaidīgāka, mierīgāka, labāk guļ.

Ģimene lūdz ziedotāju atbalstu, lai meitene varētu saņemt 52 reitterapijas nodarbības. Viena nodarbība maksā 20 eiro, gadā tam nepieciešami 1040 eiro.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:44

Jaunākās diskusijas