"Valsts saka nē.."; lūdz palīdzību Jāņa dzīvības glābšanai

tautaruna.lv 25.decembris 2019, 14:08
 
Attēlam ilustratīva nozīme / Pixabay
Ar sociālo tīklu palīdzību Jāņa Jansona ģimene un draugi cenšas palīdzēt, lai jaunajam vīrietim būtu iespējams tikt pie zālēm, kuras valsts nekonpensē.

"Valsts saka nē.. Nē Jāņa turpmākajai dzīvei. Bet Tu vari teikt jā! Ar noziedotu kaut centu Tu vari palīdzēt Jānim saņemt visvērtīgāko dāvanu. Ar vienkāršu ziņas nodošanu tālāk Tu vari palīdzēt. Tik vienkārši, vai ne?

Jānis nenolaiž rokas un nepadodas. Smaida un saglabā pozitīvismu. Turpina palīdzēt un domāt primāri par citiem.

Jānis ir ienesis tik daudz prieka un smaida sejā gan manā, gan ļoti daudzu citu cilvēku dzīvē. Tikai ar savu klātbūtni spējis pacelt garastāvokli no viszemākā līdz debesīm. Uzmundrināt, pats to nemaz neapzinoties. Tieši tik stiprs, gaišs un sirsnīgs cilvēks ir Jānis!

Un es nemaz negribu izteikt savas domas par to, ka valsts viņam saka nē. Jo viņš to nav pelnījis, to nav pelnījis neviens! Jānis ir pelnījis turpināt savu dzīvi. Dzīvi pilnu ar mīlestību, prieku, piedzīvojumiem un tik daudz ko citu! Un viņam būs šī iespēja, jo es ticu un zinu, ka mums izdosies," raksta Ieva.

Kā vēsta labdarības lapa Ziedot.lv, mieloleikozi (asins vēzi) Jānim Jansonam atklāja netīšām. Pirms diviem gadiem tika izmežģīta kāja, tā ilgtstoši nedzija. Kāja ļoti sāpēja, tāpēc tika nozīmēti dažādi pretsāpju līdzekļi. Sāpes nepārgāja, un, veicot papildus analīzes, tika atklāta šī šausmīgā slimība.

Līdz šim ārstniecība ritējusi diezgan veiksmīgi. Valsts apmaksātās zāles sākumā palīdzēja. Šī gada janvārī Jānim veikta cilmes šūnu transplantācija Lietuvā.

Taču neilgi pēc tam tika konstatēta šūnu mutācija un turpmākai ārstniecībai nozīmēti jauni medikamenti- Iclusig. Medikamentus valsts apmaksā tikai daļēji. Kopā nepieciešami 12 zāļu iepakojumi, kuru kopējās izmaksas ir 83 328.00 EUR. No šīs summas valsts kompensē 14 228.72 EUR, un Jānim pašam jāmaksā 69 099.28 EUR.

Jānim vari palīdzēt ŠEIT!

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 9:42

Jaunākās diskusijas