Divgadīgajai Agatai konstatē smagu diagnozi; ģimene lūdz palīdzību

Lelde Veinberga 5.decembris 2019, 19:45
 
Pixabay
Agatai ir 2 gadiņi un viņa ģimenē ir ļoti gaidīts un mīlēts bērniņš. Jau no mazotnes meitenītes vecāki ievēroja, ka Agata atpaliek attīstībā, bet domāja, ka katram bērnam savs attīstības temps. Pirmās bažas radās ap 1,5 gadu vecumu, kad Agata vēl joprojām nestaigāja. Tika apmeklēti dažādi speciālisti. Nepilnu divu gadu vecumā Agata apmeklēja reabilitācijas kursu BKUS Gaiļezera novietnē, kur tika izteiktas aizdomas par šausminošo diagnozi - RETA sindroms. To arī apstiprināja ģenētiskās analīzes, vēsta labdarības organizācija "Ziedot.lv".

Reta sindroms ir ļoti reta un ļoti smaga ģenētiska saslimšana. Meitenīte atpaliek gan fiziskajā, gan garīgajā attīstībā. Un apgūstot kādas jaunas iemaņas, var jebkurā brīdī tās zaudēt iestājoties regresam. Tāpēc nepārtraukti ir nepieciešamas nodarbības ar fizioterapeitu, nodarbības ar psihologu, speciālo pedagogu un masāža, lai attīstītu iemaņas, kas nepieciešamas ikdienas dzīvei.

Agata mācās spert pirmos soļus, tāpēc ir ļoti svarīgas nodarbības ar fizioterapeitu un reitterapija. Meitenīte apmeklē psihologu, speciālo pedagogu, fizioterapiju, masāžu, reitterapiju un veselības centru “Doktrīna” Sanktpēterburgā. Agatai vēl ir konstatēta piena nepanesība, kas prasa speciālu ēdienkarti. Meitenītes māmiņai visas dienas paiet skriešanā starp darbu un nodarbībām mazajai Agatai. Vecāki nespēj pašu spēkiem visu nodrošināt meitiņai, tāpēc lūdz līdzcilvēku palīdzību, lai Agata gada garumā varētu saņemt fizioterapiju, nodarbības ar psihologu un reitterapiju.

Meitenītes attīstībai tuvākajā laikā nepieciešamas sekojošas terapijas 4200 eiro apmērā:

  • Fizioterapijas nodarbības 80 x 10 EUR, kopā 800 eiro;
  • Reitterapijas nodarbības 80 x 20 EUR, kopā 1600 eiro;
  • Nodarbības ar psihologu 120 x 15 EUR, kopā 1800 eiro.

Ziedot iespējams šeit!

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 0:26

Jaunākās diskusijas