Palīdzi! Trīsgadīgais Romāns nerunā un uz savu vārdu neatsaucās

tautaruna.lv 2.decembris 2019, 22:43
 
Pixabay
Romāns ir dzīvespriecīgs un zinātkārs trīs gadus vecs puisēns. Zēns nerunā, uz savu vārdu neatsaucas, izmanto dažus atsevišķus norādošus žestus, bieži izmanto vecāku roku norādīšanai. Pēc piedzimšanas Romāns attīstījās kā visi bērni. Nepilnu divu gadu vecumā zēns sāka apmeklēt bērnudārzu, bet ar bērniem nespēlējās. Ilgu laiku pavadīja vienatnē. Bija iemācījies dažus vārdus, bet ar laiku tie pazuda. Trīs gadu vecumā zēnam tika uzstādīta diagnoze bērnības autisms, vēsta labdarības organizācija Ziedot.lv.

Zēns apmeklē pirmsskolas izglītības iestādes speciālo grupiņu. Zēnam patīk skatīties multfilmas, ļoti patīk ūdens un peldēt. Patīk salikt mantiņas un apgāzt. Patīk rotaļlietas, kas griežas un rotē. Romāns ir ļoti izvēlīgs ēšanā.

Lai Romāns nākotnē varētu iekļauties sabiedrībā, daudz jāizdara. Speciālisti ir rekomendējuši ABA terapijas nodarbības un audiologopēda nodarbības. Pēc dažu nedēļu ABA terapijas nodarbību apmeklēšanas zēnam ir novērojami uzlabojumi, zēns sācis atkārtot vārdus. Diemžēl šīs nodarbības nav valsts apmaksātas un no ģimenes budžeta prasa lielus līdzekļus. Zēna māmiņa strādā, bet nevar segt visas izmaksas. Romānam ir arī vecāks brālis.

Nepieciešams ziedotāju atbalsts, lai Romānam varētu nodrošināt regulāras ABA terapijas nodarbības un audiologopēda nodarbības turpmāko gadu.Tam nepieciešami 4500 eiro.

Ziedo šeit!

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 0:26

Jaunākās diskusijas