VIDEO: Divi pensionāri Dobeles pusē saskaras ar lielu nelaimi

tautaruna.lv 23.oktobris 2019, 15:21
 
Ekrānšāviņš no video/Degpunktā
Pirms nedēļas Dobeles novada Bikstos postošā ugunsnelaimē cieta divi pensionāri, un ģimenes galva joprojām atrodas slimnīcā, vēstīja raidījums "Degpunktā".
Ugunsgrēks izcēlās Bikstu pagasta Līvos. Liesmas izpostīja Auroras un viņas dzīvesbiedra Arnolda mājas. Kamēr Arnolds pēc notikušā atrodas slimnīcā un cīnās par savu veselību, Aurora ar tuvinieku un pagasta ļaužu palīdzību cer izremontēt telpas, lai vīram nebūtu jāatgriežas graustā, kas rehabilitāciju padarītu par mokām.

Aurora saka, - apkārt ir daudz atsaucīgu cilvēku. Viņa pateicas visiem, īpaši tiem, kas bijuši klāt uzreiz pēc postažas un snieguši uzmundrinājumu cīnīties tālāk. Apkārtējie mudinājuši nenolaist rokas.

Aurorai ir bail, ja viņa nebūs uz vietas, kāds var nozagt plīts riņķus un visu pārējo, kas ir no metāla. Tas atgūšanos pēc ugunsgrēka padarītu vēl sarežģītāku. Diemžēl ar Auroras 200 eiro pensiju un viņas vīra 100 eiro pensiju nepietiek, lai kaut vai iestiklotu dzēšanas laikā izsistos logus. Sieviete ir gatava strādāt, bet pašreiz visa enerģija aiziet, uzkopjot krāsmatas.

Lai seniori varētu atgriezties savā dzīvesvietā, šobrīd nepieciešami dēļi, rīģipsis, cements, logi, skrūves, naglas un daudz kas cits. Pagaidu patvērumu Aurora radusi pie atsaucīgiem kaimiņiem. Bet par visu vairāk šobrīd pensionāriem nepieciešams finansiāls atbalsts. Ar pāris tūkstošiem eiro varētu sākt dzīvi no jauna.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:01

Jaunākās diskusijas