Māmiņa, kura viena rūpējas par dēlu ar īpašām vajadzībām, lūdz palīdzību

tautaruna.lv 3.oktobris 2019, 22:43
 
Pixabay
Pie labdariem no biedrības "Palīdzēsim viens otram" vērsusies māmiņa, kura viena audzina divus bērnus. Viens no tiem ir puisis ar īpašām vajadzībām, kuru jāaprūpē un jāuzmana visu laiku.

Inese ir divu bērnu mamma no Madonas. Bērnus audzina viena, meitai ir 12 gadi un dēlam Raivītim ir 16 gadi (bērns īpašām vajadzībām - BCT, tetraparēze, simptomātiskā epilepsija, mikrocefālija).

Inese nestrādā, jo rūpējos par Raivīti, kurš ir aprūpējams 24 stundas diennaktī. Bērnu tēvs neregulāri un ne pilnā apmērā skaita minimālos uzturlīdzekļus. Pabalsti ko saņem aiziet pārtikai, zālēm un aprūpes līdzekļiem, uzturlīdzekļi aiziet nomaksājot komunālos rēķinus. Raivītim katru dienu nepieciešama arī speciālā pārtika - 2 pudelītes Nutridrink dzēriena, jo nespēj uzņemt pietiekoši ēdienu ēdienreizēs.

Ikdienā Inese dara visu, lai dēlam būtu pilnvērtīga dzīve - divreiz nedēļā apmeklē fizioterapiju Madonas slimnīcā (iet ar kājām 2,8 km), reizi nedēļā apmeklē mūzikas terapiju Madonas sociālajā dienestā, apmeklē BJC pulciņu „Ķepu ķepā, roku rokā - mācamies kopā!” nodarbības ar suņiem. Pati mācās spēlēt ģitāru, jo Raivītis arī piedalās ar savā rociņām. Ar mūzikas palīdzību viņš spēj paust savas emocijas un līdzdarboties ar visu ķermeni.

Mājās ģimene laiku pavada kopā spēlējoties, lasot grāmatas, veicot fizioterapijas elementus, klausoties mūziku un kopā veicot visus mājas darbus.

Raivītim pašreiz ļoti nepieciešams ir:

* Nutridrink dzērieni,

* pufs 350 litri (kur Raivīti ērti var iesēdināt),

* Seni vienreizlietojami paladziņi 90x60 (diennaktī nepieciešami 4 paladziņi),

* Seni mitrās salvetes,

* frotē mitrumnecaurlaidīgus palagus 90x200.

Jūs varat palīdzēt Raivītim:
Biedrība “ Palīdzēsim viens otram”,
Reģistrācijas Nr. 40008260372,
AS”Swdbank” konta nr. LV06HABA0551043090995,
Paypal: palidzesim.viens.otram@gmail.com,
Ziedojuma mērķis: Raivis Kalniņš

Biedrība “Palīdzēsim viens otram” ir sabiedriskā labuma organizācija , kas no nelielas Facebook grupas, kuras dalībniekus saistīja vēlme palīdzēt dažādās grūtībās nonākušiem cilvēkiem, tās vadītāja Edija Pipara vadībā dažu gadu laikā ir izaugusi par nozīmīgu labdarības organizāciju ar reģionālajām nodaļām Latvijas reģionos, kurās biedrības koordinatori organizē palīdzības sniegšanu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:59

Jaunākās diskusijas