Veža ārstēšanai sievietei nepieciešami 37 000 eiro, valsts uzgriež muguru

tautaruna.lv 20.septembris 2019, 18:43
 
F64
Karīnai no Liepājas ir 47 gadi. Viņai ir 7 gadus veca meitiņa Ksenija. Pirms 7 gadiem Karīna gaidīja dvīņus, taču izdzīvoja tikai viens bērniņš. Meitenītes pirmie mēneši bija cīņa par izdzīvošanu, vēlāk viņai tika noteikta diagnoze – bērnu cerebrālā trieka. Tālāk sekoja meitenītes intensīva rehabilitācija, ko organizēja gan par ģimenes līdzekļiem, gan ar līdzcilvēku atbalstu. Lai arī ir panākti ievērojami uzlabojumi, tomēr meitenīte nestaigā un nerunā. Šobrīd mamma meitiņu audzina viena, ikdienā palīdz arī auklīte, raksta ziedot.lv 

Taču tās nav vienīgās raizes. Kad mazulītei bija tikai gadiņš, mammai Karīnai tika atklāts krūts vēzis. Karīna pārcieta operāciju un ķīmijterapiju un gada laikā slimība tika apturēta. Tomēr nu jau divus gadus slimība ir atgriezusies.

Šobrīd ārstu konsīlijs ir nozīmējis Karīnai divus medikamentus. Pertuzumab 1 flakons izmaksā 3195.68 eiro, kopā vajadzīgi 8 flakoni par kopējo summu 25 565.44 eiro un Trastuzumab 1 flakons maksā 384.31 eiro, kopā nepieciešami 31 flakons par kopējo summu 11 913.61 eiro. Zāles nepieciešamas ik pēc 3 nedēļām, kopējās ārstēšanās izmaksas turpmākajiem 10 mēnešiem ir 37 479.05 eiro.

Lai arī šīs zāles ir kompensējamo zāļu sarakstā, tomēr Karīnas gadījums neatbilst specifiskajiem valsts noteiktajiem kompensācijas noteikumiem. Ja Karīna vēlas ārstēties, viņai par zālēm jāmaksā pašai. Karīna pati par saviem līdzekļiem iegādājās pirmo zāļu devu, otro Ziedot.lv apmaksāja no labdarības koncertā "Vienoti par iespēju" saziedotajiem līdzekļiem, taču turpmākajai ārstniecībai Karīna lūdz līdzcilvēku atbalstu.

Palīdzēsim Karīnai!

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:07

Jaunākās diskusijas