Dzīvespriecīgajai 10 gadus vecajai Liliānai nepieciešama palīdzība

tautaruna.lv 6.septembris 2019, 2:06
 
Pixabay
Liliāna ir 10 gadus veca dzīvespriecīga meitenīte, kura diemžēl savā vecumā nespēj pati par sevi parūpēties smagu veselības problēmu dēļ. Viņai vienmēr līdzās jābūt kādam, kas viņu aprūpē, vienu atstāt viņu nedrīkst, raksta labdarības organizācija "Ziedot.lv".

Jau kopš dzimšanas Liliānai ir uzstādīta diagnoze - bērnu cerebrālā trieka, spastiska teraparēze, krampju sindroms. Tas nozīmē, ka Liliāna pati nesēž, neveļas un pati nestaigā, nerunā. Tai pat laikā, viņa saprot visu latviešu un krievu valodās, viņu interesē grāmatas, mūzika, arī matemātika - viņa prot ar skatienu norādīt uz pareizo matemātiskās darbības iznākumu. Savu veselības problēmu dēļ, Liliāna nevar apmeklēt skolu, tāpēc mācās mājās kopā ar speciālo pedagogu.

Visus šos 10 gadus par Liliānu ikdienā rūpējas mamma, tētis bija vienīgais ģimenes apgādnieks. Šobrīd Liliānas mammai ir iespēja sākt strādāt, tas nozīmē, ka kādam ikdienā jāpieskata Liliāna. Ģimenei palīgā no darba gaitām ārzemēs atgriezusies vecmāmiņa. Liliāna visdrošāk jūtas ar vecmāmiņu, viņa vislabāk zina meitenes vajadzības un ieradumus. Vecmāmiņa ir gatava uzņemties Liliānas pieskatīšanu ikdienā, taču tad viņa pati nevar strādāt. Šobrīd cita cilvēka, kurš spētu tikt galā ar Liliānas veselības traucējumiem, ģimenei nav.

256 eiro, ietverot pašnodarbinātas personas nodokļus, ir maksa par 32 darba stundām ik mēnesi, ko veic auklīte, kas izgājusi speciālo smagi slimu bērnu aprūpes apmācību projekta "Mīļā auklīte" ietvaros, ko īsteno Ziedot.lv un Invalīdu un viņu draugu apvienība "Apeirons".

Liliānas ģimene lūdz palīdzību auklītes apmaksai gada garumā.

Ziedo šeit!

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 3:05

Jaunākās diskusijas