Sievietei Neretas pusē zālēm nepieciešama milzīga summa; lūdz palīdzēt

tautaruna.lv 30.augusts 2019, 19:46
 
F64
Portalā "ziedot.lv" publicēts lūgums palīdzēt ar vēzi slimajai Jeļenai.

Jeļenai ir 63 gadi, izaudzināti divi bērni. Ar vīru abi saimnieko Neretas pusē, kur piemājas saimniecībā audzē dārzeņus, ogas, puķu un dārzeņu stādus, mājputnus, ko realizē vietējos tirdziņos. Visu savu dzīvi viņa aktīvi darbojusies dažādās nozarēs - gan dārzniecībās, gan kolhozos, vairākus gadus strādājusi Ķeipenes pagasta pārvaldē, atmodas laikos ar vīru nodibināja zemnieku saimniecību ar fermu, kas aktīvi darbojas līdz pat ekonomiskās krīzes laikam.

Pirms vairāk kā 2 gadiem Jeļenai konstatēja ļaundabīgu ādas audzēju melanomu. Tas bija negaidīti un biedējoši.

Nekas neliecināja par slimības progresējošo gaitu, kamēr metastāzes nesāka veidot izaugumus uz ādas. Jau pirms gada palīdzējām Jeļenai ar viena zāļu kursa apmaksu ar valsts daļēji kompensētām zālēm, jo ģimenei līdzekļu dārgo zāļu pirkšanai vairs nepietika. Vēlāk šīs zāles jau bija valsts apmaksātas.

Taču šī gada pavasarī atklājās, ka iepriekšējās zāles vairs nepalīdz. Latvijas ārstu konsīlijs nozīmēja turpmāku ārstēšanu ar medikamentu Keytruda. Jeļenas gadījumā valsts tās neapmaksā, papildus viņa konsultējusies arī pie ārstiem Tartu, Igaunijā. Igaunijā viņai nozīmētas tās pašas zāles tikai lielākā devā. Jeļena izlēmusi ārstēties Igaunijā, kur zāļu izmaksas izrādījās lētākas nekā Latvijā. Viena 200 ml Keytruda deva, ārsta konsultācija un ievades izmaksas ir 4138.35 eiro, par ģimenes līdzekļiem apmaksāti jau 5 kursi. Līdz ar to ģimenes iekrājumi ir iztērēti, stādu nauda būs tikai nākamajā pavasarī. Līdz pavasarim nepieciešami līdzekļi vēl 13 kursiem par kopējo summu 53 798.55 eiro.

“Esmu apņēmusies cīnīties ar slimību - neesmu nolaidusi rokas, joprojām ikdienā strādāju siltumnīcā un dārzā - gan lai nopelnītu naudu zālēm, gan lai darbs sniegtu mierinājumu. Ziedu audzēšana ir mana sirdslieta, kas sagādā man prieku, kuru es cenšos dāvāt arī citiem,” stāsta Jeļena un lūdz līdzcilvēku palīdzību.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 22:54

Jaunākās diskusijas