11 cilvēku ģimeni Valkā piemeklējusi nelaime; lūdz palīdzību

tautaruna.lv 2.augusts 2019, 14:21
 
Ekrānšāviņš no video
Uz līdzcilvēku atsaucību nu paļaujas kuplā Veipu ģimene no Valkas, kurai nācies saskarties ar ugunsnelaimi, vēsta raidījums "Degpunktā".

Veipu ģimene jau vairākas desmitgades dzīvo “Planču” mājās Valkas pilsētas pievārtē. Kuplajā saimē drīz gaidāms pieaugums, jo saimnieku Līgas un Ulda meitai un vedeklai dzims atvases. Deviņu cilvēku pulku drīzumā papildinās vēl divi radinieki.

Diemžēl vienpadsmit cilvēkiem, tajā skaitā bērniem un zīdaiņiem, neklāsies viegli, jo kopš pirmdienas, 29. jūlija, viņiem vairs nav jumta

Līga saka - ģimeni pasargājis kāds augstāks spēks, jo, kad liesmas sāka izplatīties, viens no mazuļiem gulēja augšstāvā. Mamma knapi paspēja ieskriet mazajam pakaļ.

Māja aizdegusies vecās elektroinstalācijas dēļ, tobrīd darbojusies tikai saldēšanas iekārta un lādējušies telefoni, līdz ar to pārslodzes nav bijis. Paši vien esam vainīgi, saka ģimenes galva, izrādot postažas skarās iekštelpas.

Veipu ģimene patvērumu devusi arī kādam bārenim no pansionāta, arī viņam drīz nebūs, kur palikt, ja neizdosies namu glābt.

Šobrīd ģimenes vecākie nakšņo teltīs, bet meita un vedekla dzīvoklī, ko uz laiku ierādījis pagasts. Viss nokārtosies, saka Veipi, ja vien viens otru sapurinās.

Par ziedošanas iespējām vairāk te.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 23:24

Jaunākās diskusijas