Nestaigā un nerunā; vecāki lūdz palīdzību meitai, kura cīnās ar smagu slimību

tautaruna.lv 16.jūlijs 2019, 18:25
 
Attēlam ir ilustratīva nozīme. / F64
Organizācija "Palīdzēsim viens otram" aicina palīdzēt Meļņiku ģimenei, kas cīnās par savas meitas veselību.
Pie ''Palīdzēsim viens otram'' pēc palīdzības vērsās Meļņiku ģimene, lai lūgtu palīdzību meitas Megijas ārstniecībai, pamatvajadzību nodrošināšanai.
Megija ir talantīga un ļoti labestīga meitene, kura uz dzīvi raudzījās ar mīlestības un sapņu pilnām acīm, un šķita, ka dzīve uz jauno meiteni raugās tāpat. Ar izcilību absolvējusi Mākslas skolu, tik tikko uzsāktas mācības Mūzikas skolā, pašmācības ceļā apgūta ģitārspēle, taču ilūzijas par lielās dzīves sākumu pārtrauca pēkšņā saslimšana. Diagnoze - galvas smadzeņu audzējs.
Pēc divām smagām galvas operācijām Megija atgriezās mājās no slimnīcas, kopā ar ģimeni uzsāka cīņu pret bargo slimību. Cīņa bija ļoti grūta, kas prasīja daudz spēka, drosmes un pacietības. Ķīmijas terapijas laikā meitene zaudēja dzirdi, lai to atgrieztu, Megija atkal nonāca uz operāciju galda. Tomēr ģimenes un tuvāko līdzcilvēku lūgšanas un ticība ļāva meitenei atkal dzirdēt un cīņa ar skarbo diagnozi varēja turpināties. Megija ir ārkārtīgi stipra un centīga meitene, jo neraugoties uz saslimšanu, ar izcilību tika absolvēta arī pamatskola. Ķīmijas staru terapija tika pārciesta veiksmīgi, meitenei atgriezās sapņi un ilūzijas par nākotni un viņa iestājās Rēzeknes Mākslas vidusskolā ar cerību turpināt mācības jomā, kas viņai padevās un bija sirdslieta, taču sapņi izgaisa, cerības apklusa, jo nācās atgriezties neiroloģijas nodaļā uz trešo galvas operāciju.
Bargā slimība negrasījās atkāpties un cīņa ar to bija jāuzsāk atkal, tikai šoreiz tā ir daudz, daudz grūtāka. Ķīmijas terapijas, milzīgās zāļu devas un nemitīgās krampju lēkmes meiteni novājināja, atstājot gultas režīmā. Šobrīd Megija nestaigā, nerunā, bez ģimenes un medmāsas palīdzības nespēj paēst un paust savas izjūtas. Meitenei ir nepieciešama aprūpe 24/7 diennaktī. Tā kā abi vecāki ir apņēmības pilni rūpēties par savu vecāko meitu, viņi šobrīd nevar doties savās darba gaitās un ģimene ir atstāta bez jebkādiem iztikas līdzekļiem. Lai Megija dzīvotu ir nepieciešamas zāles, kuras valsts neapmaksā un citas aprūpei nepieciešamas lietas, kurām ir vajadzīgi finansiālie līdzekļi.
Lai arī Megija ir gultas režīmā un bez citu cilvēku palīdzības dzīvot nevar, viņas acīs joprojām jaušamas ilgas, ieceres un sapņi, kurus slimības dēļ piepildīt vairs nav iespējams!
Lai nodrošinātu Megijai visu nepieciešamo, izdevumi mēnesi sastāda ap EUR 600.
Vairāk informācijas un palīdzēt iespējams, sazinoties ar biedrību Facebook.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 2:51

Jaunākās diskusijas