"Mamma knapi paspēja izskriet no mājas"; ģimene piedzīvo nelaimi Kuldīgas pusē

tautaruna.lv 9.jūlijs 2019, 20:02
 
Ekrānuzņēmums no Facebook
"Nekad nedomāju, ka kādreiz varētu tā arī notikt ar manu ģimeni," ierakstu Facebook iesāk Madara, kura dalījusies ar nelaimi, kas pāris minūtēs nopostīja ģimenes mājas.

"Vakar pēcpusdienā mājā iespēra zibens. Pāris minūtēs māja bija liesmās un jau drīz vien nekā vairs nebija no mājas pāri palicis tikai gruveši.

Tētis atradās laukā pie lopiem, bet mamma istabā taisījās uz kūtī, kad tas viss notika. Mamma knapi paspēja izskriet no mājās, bet guva smagus sejas un vieglus kāju apdegumus.

Mājā iekšā palika mājas mīlulītis, sunītis Džīna, kurai neizdevās vairs izkļūt ārā. Lielu paldies izsakām valsts ugunsdzēsējiem (Kuldīgas un Aizputes), kuri ātri ieradās un cīnījās ar liesmā, lai tās nenokļūtu blakus esošajā kūtī un blakus malkas šķūnīšos," pateicas Madara. Tāpat paldies tiek teikts vietējiem mediķiem, policistei, blakus esošajiem kaimiņiem un radiniekiem par palīdzību un atbalstu.

"Mani vecāki grib no jauna māju uzcelt. Varbūt ir cilvēki, kuri var ziedot kādus būvmateriālus, būsim pateicīgi par to," saka Madara.

Kontakti un foto no notikuma vietas.

Ierodoties ugunsdzēsēji konstatēja, ka ēkas jumts ir iebrucis un deg jumta konstrukcijas 90 kvadrātmetru platībā ar ēkas pirmajā stāvā esošajām sadzīves mantām 50 kvadrātmetru platībā, par ugunsgrēku medijus informēja glābēji.

Aizvadītajā diennaktī, ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, koka dobums, zaru kaudze, kūdra, lampa, elektrības stabs, sadzīves mantas, vieglā automašīna, divas dārza mājas un šķūnis.

Kopumā VUGD saņēma 40 izsaukumus - 12 uz ugunsgrēku dzēšanu, 23 uz glābšanas darbiem, bet pieci izsaukumi bija maldinoši.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:49

Jaunākās diskusijas