Invalīdu tiesību aizstāvim Aigaram nepieciešama līdzcilvēku palīdzība

tautaruna.lv 6.jūlijs 2019, 2:09
 
ziedot.lv
Aigaram ir 50 gadi. Viņam bija tikai 22 gadi, kad viņš cieta avārijā ar motociklu. Traumas bija smagas, kā arī stāvokli pasliktināja, tas, ka no avārijas vietas Aigaru pārveda sēdus pozīcijā, ko šādos gadījumos nedrīkst darīt. Kopš tā laika viņš pārvietojas ratiņkrēslā un ir kļuvis par aktīvu invalīdu tiesību aizstāvi, vēsta labdarības organizācija Ziedot.lv.

Savulaik kopā ar domubiedriem Aigars dibināja Invalīdu un viņu draugu apvienību ”Apeirons”, ilgus gadu viņš ir bijis vides pieejamības eksperts un vadījis spinālo pacientu atbalsta grupas. Paralēli tam Aigara aizraušanās ir bites, viņam bija sava drava Dobeles pusē, kur viņš nodarbojās ar bišu māšu audzēšanu.

Pērn Aigars piedzīvoja vairākus mikroinsultus. To rezultātā pastiprinājās spastika, kas šobrīd Aigaram liedz strādāt un pārvietoties bez pavadoņa.

Pēc vairākkārtējām vizītēm pie ārstiem ir izlemts par labu muguras smadzeņu operācijai, kas var ievērojami mazināt spastiku un ļautu Aigaram atgriezties ierastajās gaitās. Operācijas izmaksas ir līdz pat 3695 eiro. Aigaram šādu līdzekļu nav, tādēļ viņš lūdz līdzcilvēku atbalstu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:36

Jaunākās diskusijas