"Mana dzīve apmeta kūleni"; rīdziniece jau 11 gadus sadzīvo ar smagu slimību

tautaruna.lv 30.jūnijs 2019, 20:42
 
F64
Portālā "ziedot.lv" ir publicēts lūgums palīdzēt 58 gadus vecajai Ingvildai, kas jau 11 gadus cīnās ar vēzi.

Ingvildai ir 58 gadi un jau 11 gadus viņa sadzīvo ar diagnozi - vēzis. Viņa dzīvo Rīgā.

“Mana dzīve apmeta kūleni, šoks, izmisums. Pēc operācijas bija jāmācas sevi pieņemt tādu, kāda biju.

Tad sekoja apstarošana, hormonu zāles, tas bija smagi. Pēc 5 gadiem slimība atgriezās ar metastāzēm ribā, tā tika izoperēta. Tomēr tas nepalīdzēja, metastāzes turpināja attīstīties mugurkaulā, ribās, plaušās, aknās. Pēdējos 4 gadus nav bijusi diena, kas būtu pagājusi bez sāpēm. Katru mēnesi slimnīcā saņemu zāles kaulu stiprināšanai,“ stāsta Ingvilda.

Ingvilda izaudzinājusi divus dēlus, viņai ir maģistra grāds ekonomikā, viņa strādājusi par ekonomisti, grāmatvedi, biroja vadītāju. Ingvilda vienmēr paticis aktīvs dzīvesveids, ceļošana, aerobika, dārza darbi, ļoti patīk dzīvnieki, sevišķi ģimenes mīlulis rudais runcis Miks, kas tika paņemts no patversmes, kuram šogad pievienojās pelēkais runčuks Zigmunds, ko maijā dārzā dzemdēja pieklīdusi kaķenīte.

Viņas sirdslieta ir dziedāšana. Ingvilda dzied kopš 3 gadu vecuma, viņa beigusi arī mūzikas skolu. Kopš 1979. gada viņa piedalījusies visos Latviešu Dziesmu un deju svētkos. Neskatoties uz slimību viņa joprojām dzied korī Salve. "Mūzika ļoti palīdz dzīvot," saka Ingvilda. Viņa ir laimīga, ka neskatoties uz slimības saasinājumu, viņa varēja dziedāt Latvijas simtgades Dziesmu svētkos.

Pēdējā laikā Ingvildai izmēģināti dažādi medikamenti, taču uzlabojumi mijas ar stāvokļa pasliktināšanos. Metastāze šajā pavasarī tika atklāta arī galvā. Šobrīd ārstu konsīlijs ir atgriezies pie iepriekš lietotā medikamenta - Afinitor, ko diemžēl valsts neapmaksā. Ingvildai nepieciešami 3 šī medikamenta iepakojumi par kopējo summu 3702 eiro. Lai arī ir grūti, Ingvilda priecājas par katru nodzīvoto dienu un uzskata, ka šis medikaments ir viņas glābiņš. Tādēļ viņa lūdz līdzcilcvēku palīdzību ši medikamanta iegādei arī turpmāk.

“Ir grūti, ir ļoti grūti, bet dzīvotgriba laikam ir stiprāka par visu. Šogad esmu kļuvusi par vecmāmiņu burvīgam mazdēliņam. Ļoti gribētos redzēt mazdēliņu paaugamies. Paldies jau iepriekš visiem mīļajiem cilvēkiem, kas palīdz man turpināt dzīvot, līdz asarām paldies!“ stāsta Ingvilda un lūdz līdzcilvēku palīdzību.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 17:46

Jaunākās diskusijas