Lūdz palīdzību smagi slimam vīrietim no Latvijas

tautaruna.lv 19.jūnijs 2019, 20:15
 
F64
Portālā "ziedot.lv" ir publicēts lūgums palīdzēt 34 gadus vecajam Maksimam.

Maksimam ir 34 gadi. 15 gadus viņš strādāja par pavāru vairākos Rīgas un Jūrmalas restorānos, kā arī 3 gadus strādāja Itālijā.

Pirms 3 gadiem viņš atgriezās uz dzīvi Latvijā. Atsāka strādāt, taču pēc pārslimota vīrusa atklājās Ne-Hodžkina limfoma - ļaundabīgs audzējs.

Pēdējo gadu katras 3 nedēļas viņš pavadīja slimnīcā. Maksims pārcieta vairākas operācijas un ķīmijterapiju, vairākas reizes bijis reanimācijā un pārcietis sepses infekciju. Pēc smagās ārstēšanās audzējs tika uzveikts, tomēr agresīvā ķīmijterapija ir atstājusi sekas, kas izpaužas ar vājumu, nespēku un samaņas zudumiem. Ir dienas, kad viņš nespēj pats uzkāpt līdz savam dzīvoklim ceturtajā stāvā. Maksimam konstatēta sekundāra pēcārstēšanās hemohromatoze ar izteiktu hemosiderīna izgulsnēšanos kaulu smadzenēs. Tas nozīmē, ka dzelzs līmenis organismā ir tik stipri paaugstināts, ka tas bojā iekšējos orgānus un rada sliktu pašsajūtu.

Ārstu konsīlijs ir nozīmējis Maksimam ārstēšanu ar Exjade medikamentu, kas samazina dzelzs uzkrāšanos kaulu smadzenēs un citos orgānos. Šis medikaments ir daļēji valsts apmaksāts. Tomēr Maksimam ik mēnesi nepieciešami 442.52 eiro, bet gadu ilgam kursam nepieciešami 5531.50 eiro. Maksimam šādu līdzekļu nav, tādēļ viņš lūdz līdzcilvēku palīdzību.

Šobrīd viņš dzīvo pie vecākiem, kas viņam palīdz un atbalsta.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 23:10

Jaunākās diskusijas