7 gadus vecā Angelīna smagā stāvoklī slimnīcā gaida līdzcilvēku palīdzību

tautaruna.lv 21.maijs 2019, 19:20
 
Pixabay
Septiņus gadus vecā Angelīna smagā stāvoklī pēc sirds operācijas atrodas Quirónsalud Madrid University Hospital Spānijā. Meitenītei ir vajadzīga līdzcilvēku palīdzība, lai apmaksātu trūkstošo summu par ārstniecību, ziņo labdarības organizācija Ziedot.lv.

Angelīnas sirsniņas stāsts sākās trīs gadu vecumā, kad ģimenes ārste saklausīja trokšņus sirdī un vecāki devās pie kardiologa. Ārsti diagnosticēja ātriju starpsienu defektu un rekomendēja ikgadēju pārbaudi.

Šī gada janvārī meitene skolā sasita galvu un mamma pamanīja, ka pēc traumas Angelīnai ik pa laika paliek zilas lūpas un slikta pašsajūta. Bērnu slimnīca, uzņemot Angelīnu, konstatēja, ka vispārējais stāvoklis ir nopietns. Veicot izmeklēšanu, tika diagnosticēta iedzimta sirdskaite, liels kambaru starpsienu defekts, sekundārā pulmonālā hipertensija un kardiovaskulārā mazspēja. Diemžēl slimība tika diagnosticēta novēloti. Vairāk nekā mēnesi Angelīna pavadīja slimnīcā.

Mamma no ārstu teiktā saprata, ka šādi bērni ilgi nedzīvojot. Vienīgā iespēja ir dzert zāles un gaidīt. Latvijā šādas sirdskaites neoperē, jo nav pieredzes. Tas ģimenei bija milzīgs šoks. Angelīnas medicīniskā dokumentācija tika nosūtīta vairākām Eiropas klīnikām. Atsaucās Quirónsalud Madrid University Hospital, jo šai klīnikai esot pieredze ar līdzīgiem gadījumiem un ar labiem rezultātiem. Ģimene pašu spēkiem savāca sākotnēji nepieciešamo naudas summu, paziņoja par savu nodomu ārstējošām ārstam Latvijā un devās uz klīniku.

Operācija noritēja labi un likās, ka visas nelaimes aiz muguras. Tomēr meitenītes trauslajam organismam šis bija par grūtu, radās komplikācijas un bija jāpaliek klīnikā ilgāk. Tas rada jaunas izmaksas un ģimeni šādu līdzekļu nav. Nepieciešami 34 500 eiro, lai samaksātu papildu radušos izdevumus.

Tuvākajā laikā Angelīnu pārvedīs uz Latviju, jo BKUS konsīlijs pašlaik nolēmis, tālākā ārstniecība iespējama Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas intensīvās terapijas nodaļā.

Angelīnai vari palīdzēt ŠEIT!

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 13:11

Jaunākās diskusijas