Mamma ievēroja, ka dēliņš kļuvis savādāks; vientuļā māte lūdz sabiedrības palīdzību

tautaruna.lv 19.maijs 2019, 16:42
 
Attēlam ilustratīva nozīme / Pixabay
Zeihāns ir 1 gadiņu un 5 mēnešus vecs, dzīvespriecīgs puisītis. Mammai viņš ir pirmais un ļoti ilgi gaidīts bērniņš, kuram nepieciešama līdzcilvēku palīdzība, vēsta labdarības organizācija Ziedto.lv.

Pirms dažiem mēnešiem mamma ievēroja, ka Zeihāns ir kļuvis nedaudz savādāks, par ko liecināja nevēlēšanās kontaktēties ar citiem bērniem, šaurais interešu loks uz rotaļlietām - tikai rotaļu automašīnas riteņi, bumba un mantas, kas griežas vai rotē ap savu asi. Puisēns ļoti ieciklējas uz veļasmašīnu, kad tā darbojas mazgāšanas režīmā. Parādījusies pastiprināta jūtība pret skaļāku troksni (cilvēku balsis, mūzika, TV, rotaļlietu melodijas), bailes no tuviniekiem. Kad puisēns sāka staigāt, viņš pārvietojās bezmērķīgi, monotoni no vienas telpas uz otru, īpašu uzmanību nepievēršot nedz apkārtējiem, nedz notiekošajam ap viņu. Puisēns neatsaucas uz savu vārdiņu, nemēģina izteikt pirmās skaņas un zilbes.

Konsultējoties ar psihiatru, mammas bažas apstiprinājās. Šobrīd veiktie izmeklējumi liecina par bērna attīstības traucējumiem un aizturi, hipersensivitāti, kā arī aizdomas par autiskā spektra traucējumiem. Psihiatrs puisēnam rekomendēja uzsākt aktīvu rehabilitācijas kursu, lai veicinātu Zeihāna attīstību visās jomās. Lai puisēnam palīdzētu, nepieciešamas montesori nodarbības. Gadā tam vajadzīgi 1400 eiro. Ģimenei šādu līdzekļu nav, jo mamma dēliņu audzina viena.

Zeihānam vari palīdzēt, ziedojot šeit!

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:13

Jaunākās diskusijas