Steidzami nepieciešama palīdzība 34 gadus vecajai Solvitai

tautaruna.lv 15.maijs 2019, 0:05
 
Pixabay
Jau gandrīz 5 gadus Solvita cīnās par savu dzīvību, ko apdraud ļaundabīgs audzējs. Allaž smaidīgā un sirsnīgā 7 gadus vecā dēliņa mamma savā slimības laikā pieredzējusi daudz ko. No pilnīgas bezcerības un izmisuma, nepareizas diagnozes līdz patiesajai diagnozei, kas atklāta Izraēlas klīnikā un cerībai uz atveseļošanos. Šobrīd vēzis atkal ir atgriezies un atkal liek jaunajai sievietei lūgt līdzcilvēku palīdzību savas dzīvības glābšanai, ziņo labdarības organizācija Ziedot.lv.

Solvitai ir 34 gadi, viņa ir konditore un gatavo izcilas kūkas un desertus kādā restorānā Rīgā. Pirms nepilniem gadiem jaunajai sievietei atklāja ļaundabīgu vairogdziedzera audzēju, kā arī metastāzes plaušās. Audzējs tika veiksmīgi izoperēts, nozīmēta joda terapija. Šķita, ka slimība bija uzveikta, diemžēl 2 gadus vēlāk Solvitas veselība strauji pasliktinājās. Sākās krampji, vājums, reiboņi. Kad viņa reiz darbā noģība un nokļuva slimnīcā, tika konstatēts, ka slimība bija atgriezusies ar metastāzēm galvā, acī, vēdera dobumā, kaulos. Mediķi norādījuši, ka šis esot ļoti rets un sarežģīts gadījums. “Cerību neesot, tā mēs sapratām,“ saka Solvita.

Pirms nepilniem diviem gadiem Solvitas ģimene izlēma meklēt palīdzību ārpus Latvijas un devās uz klīniku Izraēlā, kur par ģimenes līdzekļiem tika veikti izmeklējumi, kas atklāja citu diagnozi - plaušu vēzi, kas prasa pilnīgi citu ārstēšanu. Latvijas ārsti, izvērtējot Izraēlā veiktos izmeklējumus, konsīlija slēdzienā apstiprināja Izraēlā noteikto diagnozi un ārstēšanu. Solvita regulāri konsultējas pie Latvijas ārstiem, bet pateicoties līdzcilvēku atbalstam, varēja regulāri konsultēties arī pie Izraēlas mediķiem.

Diemžēl pēdējā gada laikā Solvitas stāvoklis atkal ir pasliktinājies. Viņai tika konstatētas metastāzes galvā, kas, pateicoties saziedotajiem līdzekļiem, tika veiksmīgi likvidētas ar radioķirurģisku operāciju. Gada nogalē atklājās metastāzes arī aknās, tādēļ Solvitai kārtējo reizi tika mainīta ārstēšana, kas deva uzlabojumus.

Pēdējo izmeklējumu laikā metastāzes atklātas arī mugurkaulā. Arī pati Solvita sūdzas par muguras un kāju sāpēm, pēdējās dienās viņa spēj pārvietoties tikai ar ratiņkrēsla palīdzību. Izraēlas ārsti rekomendē steidzamu ārstēšanu ar jaunām zālēm un starošanu ar VMAT metodi, kas ļauj maksimāli precīzi apstarot metastāzes. Solvita atkal ir cerību pilna, jo pirms nepilniem 2 gadiem tieši Izraēlas klīnikā viņu izglāba no kritiski smaga stāvokļa. Tomēr saņemot izmaksu aprēķinu par ārstēšanu, viņa izplūst asarās, summa ir ļoti liela - 35990 eiro. 8634 eiro tiks apmaksāti no labdarības koncerta “Vienoti par iespēju” līdzekļiem, tādējādi steidzami nepieciešamā summa ir 27460 eiro.

Kamēr ir cerība Solvita nav gatava padoties. Viņa vēlas veseļoties un būt kopā ar savu ģimeni, sagaidīt sava dēliņa bērnudārza izlaidumu, būt līdzās viņam uzsākot skolas gaitas 1. klasītē un vienkārši dzīvot!

Solvitai vari palīdzēt ŠEIT!

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:55

Jaunākās diskusijas