Pēc nelaimes sieviete Balvos "pieceļ kājās", kurš nespēj runāt un kustēties

tautaruna.lv 27.aprīlis 2019, 20:15
 
F64
Portālā ziedot.lv ir publicēts lūgums palīdzēt 55 gaudus vecajam Gunāram no Balviem.

Gunārs jaunībā izgāja smagu dzīves rūdījuma skolu dienestā Afganistānā, pēc armijas viņš ilgstoši strādāja par šoferi, pēdējos gados sāka strādāt celtniecībā.

Pirms 6 gadiem notika nelaime - Gunāram plīsa asinsvads galvā. Gunārs nekavējoties tika nogādāts slimnīcā Balvos, tad pārvests uz Rīgu, kur viņam tika veikta operācija.

Pēc operācijas Gunārs nevienu nepazina, nevarēja runāt un kustēties. Viņš tikai gulēja, labā puse bija paralizēta. Dakteri teica, ka viņš būs gulošs, teica, lai ģimene kārto dokumentus un ved viņu uz pansionātu.

Tomēr radi to nepieļāva, savāca naudiņu, lai Gunārs varētu iziet rehabilitāciju sanatorijā. “No turienes Gunāru pārvedām žirgtāku - viņš jau mēģināja kaut ko runāt, atpazina mani, mammu, manu meitu. Tad mēs pa lēnītēm sākām Gunāru no jauna mācīt staigāt, ēst, viss sāka uzlaboties,” stāsta Gunāra māsa Līga, kas par brāli ir uzņēmusies rūpes.

Gunāra stāvoklis ir uzlabojies, taču lai mazināt kustību traucējumus un uzlabotu viņa stāvokli nepieciešam regulāra rehabilitācija. Ārsts Gunāram nozīmējis regulāru rehabilitāciju - 40 fizioterapijas nodarbības, 40 masāžas, 20 reitterapijas un 40 baseina apmeklējumus, kopumā gada garumā tas izmaksā 1820 eiro. Gunārs ir 2. grupas invalīds, tādēļ rehabilitācijas apmaksai lūdz līdzcilvēku palīdzību.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 9:12

Jaunākās diskusijas