Ģimeni ar mazu bērniņu Latgalē satriec milzīga nelaime

tautaruna.lv 26.aprīlis 2019, 14:33
 
Ekrānšāviņš no video/Bez Tabu
Jauna ģimene Latgalē, Rēzeknes novadā, vienā vakarā zaudēja pilnīgi visu iedzīvi, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Rēzeknes novada Rikavas pagastā nopostīto ”Kalniņu” māju saimnieki, jaunā ģimene - Māris, Diāna un pusgadu vecais dēliņš Markuss - liktenīgajā aprīļa vakarā viesojās pie netālajiem kaimiņiem.

"Šeit kādreiz bija vecvecāku māja. Visu izremontējām, iekopām, bet tad vienā jaukā, drīzāk nejaukā, dienā viss pazuda. Tas notika pēc deviņiem vakarā, kaimiņš piezvanīja un pateica, ka deg šķūnis. Atskrēju, saviem spēkiem mēģināju kaut ko dzēst, jo ugunsdzēsēji atbrauca tikai pēc kāda laika. Saskrēja palīgā kaimiņi. Mājai izsitu logu, centos bērna mantas dabūt ārā," stāsta Māris.

Ģimene palika ar to, kas mugurā un saujiņu mantu, ko Māris paguva dažu minūšu laikā iznest no uguns plosītās mājas: bērna mantas, svarīgākie dokumenti un dažas citas lietas. Pašu pūliņi cīņā ar uguni izrādījās bezjēdzīgi: nodega dzīvojamā māja, šķūnis un kūts ar visiem lopiem. Māris stāsta, ka ugunsdzēsēji būtu ieradušies ātrāk, ja ne kūlas ugunsgrēki citviet.

"Es nevarēju pēc tā visa šurp atnākt. Es vienkārši sēdēju un saķēru galvu. Tā sajūta, kad nezini, kā tālāk. Vienu brīdi tev ir viss, nākamajā brīdī - vairs nav nekā," saka Diāna.

Postošās ugunsnelaimes iemesli pagaidām nav noskaidroti.

Gados jaunā ģimene, kura līdz šim patstāvīgi spējusi nostāties uz kājām, visu zaudējot, kautrējas lūgt palīdzību, bet saprot, ka citu variantu nav. Strādīgs zemnieku saimniecības darbinieks Māris un studente Diāna vēlas sākt visu no jauna, tāpēc būs pateicīgi, ja līdzcilvēki palīdzēs.

Vairāk informācijas

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 6:27

Jaunākās diskusijas