Palīdzību lūdz latviešu sportists, kas ir ratiņkrēslā

tautaruna.lv 13.marts 2019, 14:30
 
Publicitātes foto
Aleksandrs Ronis kopš 6 gadu vecuma pārvietojas ratiņkrēslā. Taču tas viņam netraucē baudīt piesātinātu un sabiedriski aktīvu dzīvi. Taču tagad Aleksandram ir nepieciešama palīdzība.

Aleskandrs lūdz līdzekļus, lai varētu iegādāties "BATEC mobility" ierīci. Par to vēstīts fonda "Tavs Atbalsts" mājas lapā.

"Ikdienā nodarbojos ar sportu un sabiedriskām aktivitātēm. Jau četrus gadus esmu Latvijas sēdvolejbola izlases sastāvā. Esmu filmējies īsfilmā „Sarauj, Just!”, kurā atveidoju galveno lomu, kā arī filmā „Dvēseļu putenis” masu skatos, kā cietušais karavīrs. Esmu Rīgas Centrālcietuma brīvprātīgais - stāstu ieslodzītajiem par savu dzīvi, ka nekad nav jāpadodas un vienmēr ir jātic saviem spēkiem. Motivēju un mācu spēlēt sēdvolejbolu. Braucu tur divas reizes mēnesi brīvprātīgi.

Mājās pārvietojos tikai uz rokām, ratus izmantoju, lai pārvietotos ārā, kas nereti ir grūti.


Manas ikdienas gaitas ļoti atvieglotu BATEC mobility ierīce. Tas ir elektromotors, ko var pievienot pie jebkāda ratiņkrēsla. Ar tā palīdzību es varētu brīvi pārvietoties sniegā, smiltīs un pat mežā. Ar uzlādi var nobraukt apmēram 25km un maksimālais ātrums, ko tas sasniedz, ir ap 30 km/h.



Ar šo ierīci es varētu pilnvērtīgi pārvietoties vietās, kurās šobrīd to izdarīt ir ļoti sarežģīti, piemēram, pa smiltīm. Ziemas laikā man nebūtu tik daudz jāuztraucas par sasnigušu ceļu, jo ar šo ierīci varēšu nokļūt tur, kur es vēlēšos. Un rudenī es varēšu braukt pa mežu un sakritušās lapas netraucēs.

Ja es saņemšu šādu ierīci, es ar to iepazīstināšu arī citus, jo daudzi cilvēki ar invaliditāti nemaz nezina par tādu un tāpēc nevar ikdienā pārvietoties ārpus telpām. Ir svarīgi darīt visu, lai cilvēki, kuru kustību spējas ir ierobežotas, netiktu izolēti, bet varētu iekļauties sabiedrībā, paši izdarīt sev nepieciešamas lietas," savā paziņojumā pie sabiedrības vēršas Aleksandrs.

Aleksandram ratiņkrēsla elektromotora ierīces iegādei nepieciešami 4000 eiro, ikvienam ir iespēja ziedot un sniegt Aleksandram iespēju vēl aktīvāk iekļauties sabiedrībā un būt neatkarīgākam no citiem savās gaitās. Palīdzēsim Aleksandram piepildīt viņa vajadzību!

Ziedot iespējams fonda „Tavs Atbalsts” vietnē.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:07

Jaunākās diskusijas