Nepieciešama palīdzība meitenītei, kura piecus gadus slimo ar cukura diabētu

tautaruna.lv 17.marts 2019, 19:30
 
Attēlam ir ilustratīva nozīme/Pixabay
Jana ar sociālā tīkla Facebook palīdzību lūdz līdzcilvēkus parakstīt iniciatīvu portālā manabalss.lv, lai viņas māsai, kura slimo ar 1. tipa cukura diabētu, valsts finansētu pietiekamu glikēmijas testa strēmeļu daudzumu, kā arī aparātu glikozes līmeņa kontrolei.
"Manas mazās māsas rīts nesākas tāpat kā citiem bērniem, tas sākas ar dūrienu, jo jau vairāk nekā 5 gadus mācāmies sadzīvot ar diagnozi 1.tipa cukura diabēts. Bērni, kuriem ir 1.tipa diabēts savos mazajos pirkstiņos saņem vidēji 9 dūrienus dienā, lai kontrolētu glikozes koncentrāciju asins pilienā. Tie ir apmēram 3285 dūrienu gadā. Tomēr tagad šādai metodei ir alternatīva. Eiropas medicīnas preču tirgū ir pieejama ierīce "Freestyle Libre", kuras pamatā ir nepārtrauktas darbības glikozes līmeņa monitorēšanas sistēma. Bērnam tiek ievadīts sensors, ar to ir iespējams noskenēt un uzzināt glikozes līmeni 1 sekundes laikā - bez duriena pirkstiņā," raksta Jana.

Viņa atzīst, ka Latvijā palielinās diabēta pacientu mirstība salīdzinot ar citām Eiropas valstīm. Cukurslimība ir bīstama, skar sirdi, asinsvadus, nieres un ietekmē redzi. Jana stāsta, ka, lai izmērītu glikozes līmeni asinis, valsts nodrošina četras glikēmijas testa strēmeles dienā bez maksas. Taču maziem bērniem cukura līmenis jāmera vismaz deviņas reizes dienā.

"Mīļie draugi, LŪDZU, nobalsojiet par to, lai valsts finansētu bērniem pietiekamu glikēmijas testa strēmeļu daudzumu un" Freestyle Libre" nepārtrauktas glikozes kontroles sistēmu. LŪDZU, PĀLĪDZI SAVĀKT VĒL 7435 BALSIS!!!" aicina Jana.

Parakstīties var šeit.

Kadrs no video

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 3:42

Jaunākās diskusijas