Nepieciešama palīdzība divu bērnu māmiņai, kura ar krūts vēzi slimo piecus gadus

tautaruna.lv 22.janvāris 2019, 15:00
 
Attēlam ir ilustratīva nozīme/Pixabay
43 gadus vecā rīdziniece Ieva Grāvele, kura ir māmiņa piecus un septiņus gadus vecām meitiņām, jau piecus gadus sirgst ar krūts vēzi, vēsta portāls ziedot.lv
Dažus mēnešus pēc jaunākās meitiņas piedzimšanas Ieva sajuta veidojumu krūtī. Sākotnēji divas sonogrāfijas neko aizdomīgu neuzrādīja, ārsti iedrošināja, ka Ievas satraukumam neesot pamata. Tomēr Ievas intuīcija sacīja ko citu. Pēc konsultācijas pie ķirurga un pēc tam veiktajiem izmeklējumiem, tika atklāts krūts vēzis.

Bieži ārstu vidū nebija vienotības par ārstēšanas taktiku. Metastāzes kaulos tika atklātas tikai tad, kad jau bija noticis krūšu skriemeļu lūzums. Ieva ir pārcietusi vairākas operācijas, vairākas starošanas un ķīmijterapijas. Viņa aktīvi sekojusi līdzi savam ārstniecības procesam. Šogad Ieva uzzinājusi par aknu metastāžu starošanas iespēju Vācijā, konsultējoties ar Latvijas mediķiem, viņai izdevās to saņemt par valsts līdzekļiem Vācijas klīnikā.

Ievas ārstēšanās process ģimenei bija jāsavieno ar rūpēm par diviem maziem bērniem. Viņa no arhitektes kļuva par “arhitektūras mīļotāju”, bet vīrs savu darba dzīvi pārkārtoja, lai varētu strādāt no mājām. Uz laiku ģimene pārcēlās uz dzīvi ārpus Rīgas, cerībā veseļoties mierīgā lauku vidē. Šogad ģimene atgriezās Rīgā, jo vecākā meitiņa uzsāka skolas gaitas.

Ārstu konsīlijs Ievai nozīmēja mērķterapiju ar medikamentu "Olaparibum". Ievai jau bija iespēja šo medikamentu lietot bez maksas kopš maija un tas uzrādījis labus rezultātus, ko apliecina arī tas, ka audzēja marķieri ir normas robežās.

Sieviete jūtas labi un ļoti vēlas turpināt ārstēšanos. Ievas diagnozei šis medikaments ir tikai daļēji valsts apmaksāts, tādēļ pašai ik mēnesi jāmaksā 3621.45 eiro. Šādu līdzekļu ģimenei nav, tādēļ viņi lūdz līdzcilvēku palīdzību.

Ziedot Ievai var šeit.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:02

Jaunākās diskusijas