2 gadu vecumā zēns mainījās; tagad viņam nepieciešama palīdzība

tautaruna.lv 11.janvāris 2019, 23:30
 
F64
Portālā "ziedot.lv" ir publicēts lūgums palīdzēt 9 gadus vecam zēnam.

Rostislavs ir dzīvespriecīgs un aktīvs deviņus gadus vecs zēns. Zēns līdz 1,5 gadu vecumam attīstījās atbilstoši vecumam. Bērns vienmēr bija smaidīgs un pozitīvs, deviņu mēnešu vecumā zēns sāka teikt pirmos vārdus.

Sasniedzot 2 gadu vecumu, vecāki dēla attīstībā novēroja izmaiņas. Zēna valoda vairs neattīstījās, nebija interese par vienaudžiem, nereaģēja uz savu vārdu un citu cilvēku runu, nespēlējās ar rotaļlietām. Četru gadu vecumā Rostislavam tika uzstādīta diagnoze atipisks autisms un runas attīstības aizture.

Ģimene šo gadu laikā ir ļoti daudz izdarījusi un ieguldījusi zēna attīstības veicināšanā. Rostislavs apmeklēja logopēdu, psihologu, ABA terapijas nodarbības, osteopātu un vairākas reizes saņēma rehabilitāciju Ukrainas klīnikā. Tas viss deva ļoti labus rezultātus. Rostislavs sāka ātri attīstīties.

Rostislavs ikdienā apmeklē skolu. Zēns runā, lasa pa zilbēm, skaita un atņem 10 ciparu robežās. Rostislavam ļoti patīk zīmēt, strādāt ar plastilīnu, zēns izrāda interesi par kulināriju, patīk gatavot ēdienus. Zēns ir liels palīgs tētim un mammai mājas darbos.

Zēnam ir problēmas komunikācijā ar pārējiem bērniem, ir valodas attīstības aizture un uzvedības problēmas. Rostislavam ir ārkārtīgi svarīgi turpināt iesāktās terapijas, lai zēna attīstība turpinātos. Ģimene lūdz ziedotāju atbalstu, lai Rostislavs 2019.gadā varētu saņemt:

  • ABA terapijas nodarbības 192 x 22 EUR - 4224 eiro;
  • Individuālās nodarbības ar psihologu 99 x 18 EUR - 3126 eiro;
  • Grupas nodarbības ar psihologu (komunikācijas spēju attīstība) 74 x 18 EUR -1332 eiro.

Lai nodrošinātu Rostislavam rehabilitācijas pakalpojumus gadā kopā nepieciešami 7350 eiro, tāpēc ģimene lūdz palīdzību.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 23:03

Jaunākās diskusijas