10 gadus vecai meitenei ar "Kaķa brēciena snidromu" nepieciešama palīdzība

tautaruna.lv 9.janvāris 2019, 18:30
 
F64
Portālā ziedot.lv publicēts lūgums palīdzēt 10 gadus vecajai Undīnei, kurai ir reta ģenētiska saslimšana.

Undīne ir 10 gadus veca meitene, kurai ir reta ģenētiska saslimšana - Kaķa brēciena sindroms. Ģimene no dzimšanas nodrošina meitai rehabilitācijas, medicīniskās apskates, lai Undīne varētu pilnvērtīgāk dzīvot.

Meitenei ir kustību traucējumi un valodas attīstības aizture. Meitene izrunā dažus vārdus un sevi izpauž ar dažādiem žestiem.

Ikdienā Undīne apmeklē skolu un mācās 3.klasē pēc speciālās izglītības programmas. Šobrīd Undīne jau staigā patstāvīgi, grūtības vēl sagādā garāki ceļa gabali. Meitenes vārdu krājums nedaudz palielinājies un palielinājušās koncentrēšanās spējas. Undīnes attīstība lēnām iet uz priekšu, par ko ģimenei ir liels prieks. Meitene ir mērķtiecīga un vēlas apgūt daudz jauna iespēju robežās.

Ar Undīni tiek daudz strādāts, lai uzlabotu meitenes valodu, ķermeņa koordināciju un sīko motoriku. Meitene regulāri apmeklē montessori, mūzikas terapiju, kanisterapiju, osteopātu, hidrobaseinu, nodarbības pēc Tomatis metodes un masāžas.

Diemžēl Undīnes vecākiem nepietiek līdzekļu, lai segtu visus meitenes rehabilitācijas izdevumus, tāpēc lūdz ziedotāju atbalstu, lai Undīnei 2019.gadā varētu nodrošināt:

  • Mūzikas terapija pēc Tomatis metodes (5 kursi) - 1550 eiro;
  • Osteopātisko ārstēšanu (12 apmeklējumi) - 240 eiro;
  • Fizioterapijas nodarbības 76 x 13 EUR - 988 eiro;
  • Montessori nodarbības 40 x10 EUR - 400 eiro.

Lai nodrošinātu Undīnei rehabilitācijas pakalpojumus gadā, kopā nepieciešami 3178 eiro, no kuriem 505 eiro jau ir pieejami no 2017. gada saziedotās, bet vēl neizmantotās summas. Līdz ar to 2019. gadā no ziedotājiem tiek lūgts 2673 eiro.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:38

Jaunākās diskusijas