"Zero waste" aktīviste: Latvija var kļūt par zaļāko valsti pasaulē

tautaruna.lv 28.decembris 2018, 12:55
 
Anita Roze/F64 Photo Agency
Everita ar sociālā tīkla Facebook starpniecību cenšas pievērst sabiedrības uzmanību "zaļākam" dzīvesveidam, rosinot cilvēkus iesaistīties un mainīt savus paradumus, kāpjot solīti pretī tam, lai Latvija varēt tapt par zaļāko valsti pasaulē.
"Vai arī Tev ir apnikuši cilvēki, kas sola, bet izvairās no pienākuma? Arī Tu tici, ka mēs varam padarīt Latviju par zaļāko valsti pasaulē? Ir tik patīkami, ja kāds var ko uzdāvināt otram un ar to likt aizdomāties! Tāpēc aicinām Tevi izrādīt inicatīvu un radīt pasaulē milzīgas pārmaiņas, sākot ar mazumiņu jebšu sakot nē plastmasas maisiņiem! Būsim lietu bīdītāji, nevis soliņu sildītāji! Piesakies auduma maisiņu šūšanas akcijai, kuras plānos ir kopīgiem spēkiem sašūt 600 vairākkārt lietojamo auduma maisiņu," raksta Everita.

Viņa norāda, ka iespējams arī pieteikties maisiņu šūšanai mājās, uzrakstot individuāli @Everita Everte vai @Marita Misune.

Everita atzīst, ka uzstādīts mērķis - uzšūt 600 vairākkārtlietojamos auduma maisiņus, kuri nākošā gada pirmajā janvārī tiks izdalīti pie kāda lielveikala. Stāstot un rosinot iedzīvotājus izvēlēties auduma maisiņus kā labāku alternatīvu gan dabai, gan cilvēkam. Vieta un laiks tiks precizēts.

Tāpat sieviete atzinīgi novērtēs jebkura veida palīdzību, tostarp kādas organizācijas piesaistīšanu, kas varētu iesaistīties un palīdzēt audumu maisiņu tapšanā un audumu ziedošanā.

" Varbūt zini kādu darbnīcu telpu (ar šujmašīnām)? Varbūt Tev nav laika, bet ir šujmašīna, ko aizdot? Varbūt nevēlies/nevari piedalīties audumu maisiņu tapšanas procesā, bet vēlies būt viens no tiem, kas pastāstis cilvēkiem par mūsu ideju? Varbūt Tev ir kāda saistība ar medijiem, kas vēlētos šo akciju popularizēt?" jautā Everita.

Everita lūdz atsaukties visus interesentus, jo uzskata, ka mūsu zemei ir vajadzīga jebkura indivīda palīdzība.

"Zero Waste" filosofija pēdējo gadu laikā Latvijā kļuvusi arvien populārāka. Daudzi tās aktīvisti plastmasas maisiņu vietā izvēlas uz veikalu doties ar auduma maisiņu un savām burciņām, veido pašgatavotas zobu pastas un dažādas citas sadzīvē nepieciešamas lietas.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:32

Jaunākās diskusijas