Zēnam, kas pārcietis klīnisko nāvi un nerunā jau 14 gadus, nepieciešama palīdzība

tautaruna.lv 12.decembris 2018, 19:55
 
F64
Portālā "ziedot.lv" publicēts lūgums palīdzēt 14 gadus vecajam Leonardam.

Leonards ir sirsnīgs, smaidošs 14 gadus vecs zēns, bet iedzimtas patoloģijas dēļ viņš nerunā.

7 gadu vecumā, atrodoties slimnīcā, zēns pārcieta klīnisko nāvi, un nu viņš ir guļošs. Neskatoties uz to, katru dienu mamma viņu ved ratiņos uz dažam stundām uz skolu, baseinu un citām rehabilitācijām. Leonarda tētis pirms dažiem gadiem nomira, tādēļ ikdienā par Leonardu rūpējas mamma.

Ja izdodas atrast laiku, mamma zīmē, organizē izstādes un savus darbus labprāt arī dāvina. Jau gadu ģimenei palīdz auklīte Sandra. Pateicoties auklītes atbalstam mammai radusies iespēja atjaunot savas gleznošanas iemaņas un sarīkot dažas izstādes. Nākamgad viņa uzaicināta piedalīties plenerā un dažādās izstādēs. Leonardam ar auklīti izveidojies labs kontakts, zēns ir kļuvis drošāks, nebaidās vairs no jaunam situācijām. Ta kā mammai vienai nav pa spēkam apmeklēt kādus pasākumus kopā ar dēlu, tad auklīte ir lielisks palīgs.

Leonarda mamma lūdz auklītes palīdzību vismaz vienu dienu nedēļā. 256 eiro, iekļaujot pašnodarbinātas personas nodokļus, ir maksa par 32 darba stundām ik mēnesi, ko veic auklīte, kas izgājusi īpašo, smagi slimu bērnu aprūpes, apmācību projekta "Mīļā auklīte" ietvaros, ko īsteno Ziedot.lv un Invalīdu un viņu draugu apvienība "Apeirons".

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 17:46

Jaunākās diskusijas