Piecu bērnu ģimenē divi ir smagi slimi; vecāki lūdz palīdzību

tautaruna.lv 6.decembris 2018, 17:30
 
F64
Portālā "ziedot.lv" ir publicēts lūgums palīdzēt 23 gadus vecajai Esterei.

Estere ir 23 gadus jauna talsiniece. Jaunietei kopš dzimšanas uzstādīta diagnoze - bērnu cerebrālā trieka. Estere nerunā, nestaigā, pati neēd un viņai nepieciešama 24 stundu aprūpe.

Jauniete uzaugusi piecu bērnu ģimenē, arī Esteres mazajai māsiņai ir bērnu cerebrālā trieka. Ikdienā Esteri un māsu aprūpē mamma.

Estere apguvusi vidējo izglītību pēc speciālas programmas. Jaunietei ļoti patīk klausīties mūziku un būt sabiedrībā. Diemžēl Estere lielākoties dienas vada mājās, jo tuvumā nav atbilstošu dienas centru, kur varētu pavadīt laiku kopā ar citiem jauniešiem. Jauniete divas reizes nedēļā apmeklē fizioterapeitu un ergoterapeitu, montesori nodarbības un mūzikas terapiju. Pēc cītīgā darba ir redzami arī uzlabojumi, mazinājusies spastika gan rokās, gan kājās.

Meitene ir praktiski guļoša, bez atbalsta nevar nosēdēt ratiņkrēslā. Tāpēc speciālisti ir rekomendējuši speciālu kompresijas apģērbu ar dinamisku kompresiju un elastīgiem fiksācijas elementiem korekcijas vietās. Tas nodrošinās mugurkaula stabilitāti un saglabātu pietiekamu mugurkaula kustīgumu ikdienas aktivitātēm. Šāds tehniskais palīglīdzeklis maksā EUR 1735.00. Ģimenei šādu līdzekļu nav un valsts šo tehnisko palīglīdzekli neapmaksā, tāpēc ģimene lūdz līdzcilvēku palīdzību.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:57

Jaunākās diskusijas