6 gadus vecam zēnam, kuru pameta bioloģiskā māte, nepieciešama palīdzība

tautaruna.lv 21.novembris 2018, 17:30
 
Attēlam ir ilustratīva nozīme. / F64
Portālā "ziedot.lv" ir publicēts lūgums palīdzēt 6 gadus vecajam Tomasam.
Bioloģiskā mamma puisīti pameta, atstājot to slimnīcā. Zēns jaunajā ģimenē ienāca piektajā dzīves dienā. Te viņš ir gaidīts, aprūpēts un mīlēts.

Tomass pasaulē nāca bez sarežģījumiem un grūtībām, pēc pediatra teiktā, vesels bērniņš. Zēns strauji auga, attīstījās, taču nerāpoja. Ārsts konstatēja Tomasam roku muskuļu distoniju un nozīmēja fizioterapijas kursu, kas situāciju uzlaboja un 11 mēnešu vecumā puisītis sāka rāpot un drīz vien arī patstāvīgi staigāt. 2.2 gadu vecumā Tomass sāka apmeklēt bērnudārzu, kur vecāki un pedagogi ievēroja, ka zēns ir ļoti piesardzīgs, bailīgs, nedrošs uzdevumu izpildē, labprātāk neatbild, klusē. Zēnam grūti nodibināt kontaktu ar citiem bērniem un pieaugušajiem, valodas aktivitāte ir zema, izpratne daļēja, un skaņu izruna traucēta. Tomass kopš agrīna vecuma sūkā īkšķīti, aizmiegot, vai kad ir satraucies. Zēnam ir kavēta valodas attīstība un sociālo prasmju veidošana.

Lai Tomasu pilnvērtīgi sagatavotu skolai, ārsts rekomendē logopēda un alternatīvās izglītības uzvedības terapiju. Vienas nodarbības cena ir 18 eiro. Mēnesī nepieciešamas 5 logopēda un 5 uzvedības terapijas nodarbības. Lai Tomasam nodrošinātu nodarbības 6 mēnešu garumā, kopā nepieciešami 1080 eiro. Ģimenei šādu līdzekļu nav, tāpēc tā lūdz palīdzību.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 18:50

Jaunākās diskusijas