Talsos 9 gadus vecam zēnam uz skolu jābrauc ratiņkrēslā; lūdz palīdzību

tautaruna.lv 8.novembris 2018, 18:16
 
F64
Portālā "ziedot.lv" publicēts lūgums palīdzēt 9 gadus vecam zēnam vārdā Alekss.
Pilnvērtīgākam rehabilitācijas procesam fizioterapeits Aleksim rekomendē speciāli pielāgoto trīsriteni.

Alekss pasaulē ieradās priekšlaicīgi, 35. grūtniecības nedēļā ar ķeizargrieziena palīdzību. Pirmās trīs dzīves nedēļas puisēns pavadīja slimnīcā. Aleksi no slimnīcas izrakstīja kā veselu bērnu. Laikam ejot, vecāki ievēroja, ka bērniņš neattīstās atbilstoši vecumam. Zēnam 2 gadu vecumā uzstādīja diagnozi - bērnu cerebrālā trieka, spastiska diplēģija.

Pašlaik Aleksim ir 9 gadi. Zēns nedaudz pārvietojas ar staiguļa palīdzību un rāpus. Nostāvēt kājās un staigāt spēj tikai ar atbalstu.

Alekss mācās 2.klasē. Zēns pazīst burtus, ciparus, dažādas ģeometriskas formas, mācās lasīt. Zēnam ļoti patīk iet uz skolu un mācīties. Uz skolu Alekss brauc ratiņkrēslā. Divas reizes nedēļā zēns apmeklē ģimeņu un bērnu attīstības centru “Brīnumiņš” Talsos, kur saņem fizioterapijas, ergoterapijas, mūzikas terapijas un montessori nodarbības.

Pilnvērtīgākam rehabilitācijas procesam fizioterapeits Aleksim rekomendē speciāli pielāgoto trīsriteni. Tas uzlabos zēnam līdzsvara un kustību koordināciju, palielinās kāju muskulatūras spēku un stabilizēs kāju locītavas.

Speciāli pielāgotais trīsritenis HOPP 20 ar papildaprīkojumu maksā 1129.20 eiro. Vecākiem nav tādu līdzekļu, lai iegādātos speciāli pielāgoto trīsriteni, tāpēc lūdz sabiedrības palīdzību.


Aleksam ir vecāka māsa. Ģimenē strādā tikai tētis, jo mammai vienmēr jābūt kopā ar dēlu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 13:53

Jaunākās diskusijas