Ar vēzi slimās modeles Sanitas Zutes māte: Latvijā svarīgākās ir pilnvaras

tautaruna.lv 4.novembris 2018, 9:39
 
Atbalsta grupa Sanitai Zutei - Support for Sanita Zute/Facebook
Ar jaunu ierakstu atbalsta grupā dalījusies ar vēzi slimās modeles Sanitas Zutes mamma. Sanita uz laiku ir atgriezusies Latvijā.

"Nu lūk, esam jau kā otru dienu Latvijā, kaut gan bija plānos to darīt ātrāk. Ņemot vērā, ka otrā lokālā ķīmijas terapijai bija blakus parādības, tad nācās atlikt braucienu uz Latviju, lai atpūstos.

Visas ārstniecības process diemžēl ļoti nogurdina. Nogurdina tas, ka lielāko daļu atrodamies četrās sienās, neredzam tuvos cilvēkus. Jo ilgāks laiks paiet, jo vairāk jūtam, ka Latvija ar tuviem cilvēkiem pietrūkts.

Ņemot vērā, ka dzīve ļoti mums sagriezās, tad nebijām jau Latvijā kā 5 mēnešus. Daudz notikumu šajos 5 mēnešos, diemžēl ļoti smagi. Esam ļoti daudz jaukus cilvēkus iepazinuši, bet Latviju un tuviniekus nevar aizvietot. Atbraucām uz Latviju, bet man jau tagad raksta un interesējas, uztraucoties, kā mēs esam tikuši līdz Latvijai. Tik mīļi, ka tik daudz jauku cilvēku iepazinām, no dažādām valstīm. Uz Latviju atbraucām, lai atpūstos, būt kopā ar saviem tuviem cilvēkiem, sakārtotu papīrlietas.

Latvijā pat nav tik svarīgs, cik ir smags veselības stāvoklis, bet galvenais ir pilnvaras. Bez pilnvaras, ja kāds vēlas nokārtot smagā veselības stāvokļa dēļ kādam citam, Tu neesi nekas.

Nezinu, kā to var izvērtēt, bet iespējams lai tiktu vaļā, neskatoties, ka uz spējas ir likt cilvēka dzīve. Anglijā un Vācijā tik graujoša attieksme nav.
Visu jau nokārtoju, lai Sanitai būtu nodrošināta ar visu nepieciešamo vel būdami Vācija. Ģimenes ārste vienmēr ir bijusi ļoti atsaucīga un šī reize nebija izņēmums.

Graujoši ir tas, ka Latvijā medikaments viņas diagnozei ir kompensējams, bet citai nav, kaut gan visām diagnozēm, kam nepieciešams šis medikaments iznākums var būt traģisks, ja to nelieto.

[...] Sanitai pēc atpūšanās Latvijā jāturpina ārstniecība klīnikā kur jau līdz šim veica ārstniecību un jāveic pie profesora Vogl lokālo ķīmijas terapija, bet tas būs iespējams ja tam pietiks nauda līdzekļi. Sanitas atveseļošanās process palēnām virzās uz priekšu, viss labākais draugs uz šo brīdi ir miegs, ko droši vien sadzen par to laiku kamēr biju nemitīgas sāpēs. Pašreiz arī atveseļoties palīdz pozitīvā enerģija, ne tikai no apkārtējiem, bet kad dēls samīļo paguļot blakus apķerot, daloties ar savu mīlestību pret savas māmiņas ko ļoti mīl," 2. novembrī Facebook raksta Sanita mamma Judīte.

Kā iepriekš ziņots, 31 gadu vecā modele Sanita Zute sirgst ar dzemdes kakla vēzi. Ģimene lūdz līdzcilvēku palīdzību sievietes ārstēšanā. Ziedot.lv lapā līdz šim orādītā summa ir saziedota, taču ģimene norāda, ka ārstēšana turpinās un nav skaidrs, cik lieli līdzekļi būs nepieciešami.

Palīdzēt Sanitai vari ŠEIT

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 8:38

Jaunākās diskusijas