9 gadus veca zēna vecāki joprojām cer, ka viņš sāks runāt

tautaruna.lv 3.novembris 2018, 8:40
 
F64
Portālā "ziedot.lv" publicēts lūgums palīdzēt 9 gadus vecam zēnam vārdā Maksims.
Maksima vecākiem nezūd cerība, ka zēns kādreiz varēs pateikt vairāk nekā “mamma” un ”tētis”.

Deviņus gadus vecais Maksims ir mīļš un labestīgs zēns. Diemžēl viņam ir iedzimta ģenētiska hromosomāla patoloģija. Lai Maksims varētu attīstīties un pielāgoties ikdienas dzīvei, jau kopš divu mēnešu vecuma ar zēnu strādā dažādi speciālisti. Pateicoties ieguldītajam darbam, uzlabojumi bērna uzvedībā un ikdienas gaitās ir ļoti manāmi.

Šobrīd galvenā problēma, ka Maksims vēl nerunā. Runas trūkums ļoti apgrūtina Maksima komunikāciju ar apkārtējo pasauli. Zēns mācās 3.klasē, un neskatoties uz to, ka Maksims nerunā, viņš ļoti emocionāli mēģina ar skaņām izstāstīt kā pavadījis dienu. Maksima vecākiem nezūd cerība, ka zēns kādreiz varēs pateikt vairāk nekā “mamma” un ”tētis”. Lai veicinātu zēna valodas attīstību, ārsts rekomendējis defektologa -logopēda nodarbības.

Ģimene no saviem līdzekļiem zēnam apmaksā kanisterapiju un sporta nodarbības.

Maksima māmiņa lūdz ziedotāju atbalstu, lai zēns varētu saņemt defektologa-logopēda nodarbības. Nodarbības zēnam tiek rekomendētas divas reizes nedēļā. Viena nodarbība maksā 15 eiro. Lai sasniegtu pēc iespējas labāku rezultātu, terapija jāsaņem regulāri un ilgstošu laika periodu.

Lai nodrošinātu Maksimam defektologa-logopēda nodarbības, kopā nepieciešami 1740 eiro.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:49

Jaunākās diskusijas