9 gadus vecā Katrīna nespēj rāpot vai staigāt; palīdzi!

tautaruna.lv 19.oktobris 2018, 13:24
 
pixabay.com
Katrīna piedzima priekšlaicīgi, 27. grūtniecības nedēļā un ārsti mazulītei uzstādīja diagnozi - cerebrāla trieka, spastiska apakšēja paraparēze. Katrīnai tagad ir 9 gadi, meitenīte nespēj rāpot vai staigāt, ikdienu pavada sēžot vai guļot, ziņo labdarības organizācija Ziedot.lv.

Katrīna apmeklē Jelgavas 1. internātpamatskolu. Skolā meitenei ļoti patīk, viņa ir centīga skolniece un vēlas visu izdarīt pati, cik tas ir iespējams. Katrīnai patīk zīmēt, darboties ar krāsām. Labprāt skatās raidījumus par pavārmākslu. Cenšas būt palīgs vecākiem ēdiena gatavošanā.

Katrīna regulāri apmeklē fizioterapiju, logopēdu, kā arī saņem masāžas kursus. Ģimenes ikdienas tēriņi aiziet slimās meitiņas vajadzībām, tāpēc viņi lūdz ziedotāju palīdzību apmaksāt rehabilitācijas kursu centrā "Poga".

Veselības stāvokļa izvērtējumā centra Poga speciālisti rekomendē Katrīnai 19 dienu intensīvu rehabilitācijas kursu. Plānotas ir 19 "Therasuit 3" nodarbības, 10 tDCS(smadzeņu darbības stimulācija) terapijas seansus, 8 ergoterapijas nodarbības un 1 neirologa un osteopāta konsultāciju. Līdzekļi jau ir pieejami tDCS terapijas apmaksai. Kopumā rehabilitācijas kursa apmaksai no ziedotājiem tiek lūgti 1950 eiro.

Meitenes vecāki ļoti cer, ka pateicoties rehabilitācijas kursam, Katrīna varēs vairāk kustēties, iemācīties rāpot, kā arī būtu patstāvīgāka ikdienas aktivitāšu laikā.

Ziedot var ŠEIT!

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:49

Jaunākās diskusijas