Puisis no Ogres 20 gadu vecumā nejauši uzzina, ka ir smagi slims

tautaruna.lv 10.oktobris 2018, 9:30
 
F64
Portālā "ziedot.lv" ir publicēts lūgums palīdzēt kādam pusim vārdā Mārtiņš, kas cīnās ar vēzi.
Veicot padziļinātus izmeklējumus atklājās negaidītais - ļaundabīgs audzējs. Nekādas sūdzības par veselību vai slimības pazīmes Mārtiņš nebija sajutis.

Mārtiņam ir 21 gads, viņš ar draudzeni dzīvo Ogrē. Mārtiņš strādā par automehāniķi, viņš ir aktīva dzīvesveida piekritējs, kopš bērnības viņš ir spēlējis hokeju.

Pirms pusotra gada Mārtiņš bija nolēmis kļūt par ugunsdzēsēju. Veicot veselības pārbaudes, atklājās izmaiņas asins analīzēs. Veicot padziļinātus izmeklējumus atklājās negaidītais - ļaundabīgs audzējs. Nekādas sūdzības par veselību vai slimības pazīmes Mārtiņš nebija sajutis. Nekavējoties tika uzsākta ārstniecība, veikta operācija. Pēc gadu ilga ārstniecības kursa bija uzlabojums. Lai arī Mārtiņš pats jūtas labi, tomēr šobrīd atkal izmeklējumi uzrāda slimības attīstību. Ārstu konsīlijs kā vienīgo terapiju ir nozīmējis medikamentu Regorafenib gadu ilgam ārstniecības kursam.

Zāles ir ļoti dārgas un maksā līdz pat 3000 eiro mēnesī. Vienu zāļu devu Mārtiņš ar ģimenes un draugu atbalstu plāno apmaksāt pats. Taču gadu ilgam ārstniecības kursam nepieciešami līdz pat 33 000 eiro. Šī summa vēl var samazināties par 14 228 eiro, ja Nacionālais veselības dienests piešķirs Mārtiņa ārstniecībai individuālo kompensāciju, taču atbilde par to jāgaida līdz oktobra beigām. Neskatoties uz to zāļu cena vēl aizvien būs pietiekoši augsta, lai jaunais puisis to varētu pats samaksāt. Zāles jāsāk lietot pēc iespējas ātrāk, lai ļauno slimību varētu veiksmīgāk uzveikt.

Mārtiņam ir nepieciešama palīdzība.

Neskatoties uz smago diagnozi, Mārtiņš jūtas labi un strādā, vienīgi hokeja spēle šobrīd ir atlikta. Mārtiņš ar cerībām raugās nākotnē un tic, ka viss labais vēl ir priekšā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:56

Jaunākās diskusijas