Divu bērnu mammai Ilzei atklāta letāla slimība; vāc līdzekļus, lai atvieglotu elpošanu

tautaruna.lv 26.septembris 2018, 19:34
 
pixabay.com
Pie labdarības organizācijas "Palīdzēsim viens otram" vērsās divu bērnu māmiņa Ilze, kurai ir smaga slimība.

Sieviete ļoti ilgu gadus nodzīvoja ārzemēs, bet jau vairāk kā gadu atgriezusies mājās, Latvijā. Sievietei ir divi bērni, kurus viena pati ir uzaudzinājusi. Pati sieviete ir ar spēcīgu raksturu, vienmēr palīdzējusi nelaimē nonākušajiem cilvēkiem, raksta labdarības organizācija.

Jau kādu laiku Ilze jutusies ļoti slikti, gājusi pie ārstiem bet diagnoze nebija uzstādīta, jo nevarēja noteikt diagnozi. Diemžēl pēc kāda laika atklājās baisa diagnoze - Amiotrofā laterālā skleroze. Tā ir idiopātiska strauji progresējoša, vienmēr letāla neiroloģiska slimība, kuras laikā novēro augšējo kustību neironu (motoneironu) sairšanu. Tā rezultātā rodas neiromuskulāro signālu pārvades traucējumi — nervu ierosas elektriskie impulsi vairs nenokļūst līdz muskuļiem un to kustība kļūst aizvien grūtāka, līdz iestājas pilnīga ķermeņa, tai skaitā arī runas un elpošanas paralīze.

Visi iekrājumi jau drīz būs izlietoti, bet diagnoze saasinās. Ir laicīgi jāsagatavo elpošanas aprāts, jau sākuma stadijā pasliktinās elpošana, kā arī jau problemātiski pārvietoties. Sievietei jau sākušās problēmas ar elpošanu, grūti arī ēst, jo ļoti baidas aizrīties. No 70 kilogramiem sieviete nokritusies uz 44.

Pašlaik sievietei nepieciešams elpošanas aprāts, kuru plāno izīrēt par 150 eiro mēnesī.

Vari palīdzēt, ziedojot:

Palīdzēsim viens otram
Reģ.nr.40008260372
Sewdbanka
LV06HABA0551043090995
PayPal palidzesim.viens.otram@gmail.com
Mērķis: Medicīna

Avots un kontakti

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 16:29

Jaunākās diskusijas