Lūgums palīdzēt: Vīrietim atklāj vēzi 4. stadijā, cerības dod Vācija

tautaruna.lv 20.jūlijs 2018, 17:41
 
F64/attēlam ir ilustratīva nozīme
Sociālajā vietnē izveidota publiska grupa "Dāvja papildspēki cīņā ar vēzi"- tās mērķis ir palīdzēt Dāvim Vilcānam izcīnīt uzvaru pār smagu slimību - vēzi. Ģimene lūdz līdzcilvēku palīdzību, jo ārstēšanai vajadzīgā summa ir liela: 30 000 eiro.

Facebook lasāms, ka Dāvim ir 35 gadi, viņš ir mīlošs vīrs, dēls un lielisks draugs. Viņam ir veiksmīga karjera - ikdienā strādā par grafisko dizaineri un ļoti mīl savu darbu.

Viņš vienmēr ir bijis atbildīgs pret savu veselību, arī gada sākumā veikto asins analīžu rādītāji bija ideāli un par veselības pasliktināšanos nojautas nebija.

Jūlijā Dāvim tika atklāts vēzis 4.stadijā - ļaundabīgi audzēji aknā, kas strauji attīstās un vairojas. Galvenais audzējs ir liels un ārstēšana - ārkārtīgi sarežģīta. Tā izmēra un metastāžu dēļ nav iespējams veikt operāciju, kā arī nav iespējama aknu transplantācija. Latvijā ārstiem trūkst iespēju, kā Dāvim palīdzēt, taču šādos sarežģītos gadījumos iespējas piedāvā Charite klīnika Berlīnē.

"Dāvis pēdējo nedēļu ir pavadījis Berlīnes klīnikā, kurā veikti pamatīgi izmeklējumi un nozīmēta efektīvākā ārstēšana. Jau noskaidrots, ka Latvijas budžets šo ārstēšanās metodi neapmaksā. Lai uzsāktu ķīmijterapijas kursu Vācijā, ko, iespējams, vēlāk varēs turpināt Latvijā un paralēli meklētu alternatīvus ārstēšanās veidus (gēnu terapija, klīniskie pētījumi, utt.) ģimenei nepieciešami aptuveni 30’000 eiro," raksta viens no grupas dalībniekiem Oskars.

Lai arī ģimenei bija iekrājumi nebaltai dienai, to rezerves strauji izsīkst. “Nebijām gatavi tik lielam triecienam”, saka Dāvja sieva Elīza. Gandrīz visi iekrātie līdzekļi ir ieguldīti diagnostikas veikšanā, un tagad ģimene lūdz līdzcilvēku, draugu un paziņu palīdzību, jo tā ir nepieciešama tūlīt.

Palīdzēt var ziedojot speciāli šim mērķim paredzētajā kontā:

LV14HABA0551045375977
Dāvis Vilcāns
070783-11856

Māksājuma mērķim svarīgi norādīt, ka tas ir ziedojums.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 20:24

Jaunākās diskusijas