Aculiecinieks veikalā aizstāv zēnu, kuru kaunina par nozagto maizi

tautaruna.lv, Lelde Veinberga 28.jūnijs 2018, 12:50
 
pixabay.com
Labdarības organizācijas "Palīdzēsim viens otram" vadītājs Edijs dalījies ar pieredzēto, kādā vietējā veikalā. Ar puiša stāstu dalījušies vairāk nekā 2000 cilvēku.

"Mans "ātrais ieskrējiens" izvērtās par 30 minūšu veikala apmeklējumu," raksta Edijs, kurš veikalā iegājis pēc pastaigas ar suni, lai nopirktu pāris lietas.

"Stāvēju rindā, lai samaksātu par savu saldējumu un ūdeni, gar visu garo rindu uz izeju virzās skolas vecuma bērns. Pie pašas kases, puiku pārtver apsargs un skaļa balsī "uzrādi somu un kabatas". Puika nobijies atver somu un tur divi maizes kukuļi, apsargs neapmierināts puiku nosauc par "mazo zaglēnu" un visa garā rinda piebalso apsargam un krata galvas par zēna rīcību. Es izlienu no rindas vidus un uzstāju "samaksāšu par maizes kukulīšiem". Tante jau gados, man skarbā tonī adresē vārdus "atradies zagļu aizstāvētājs"," raksta Edijs, kuram tajā brīdī emocijas pārņēma virsroku un viņš esot "pateicis visu, ko domā", norādot, ka "pieaugušo rīcību kura ir ļoti nekorekta".

Ekrānuzņēmums/Facebook

"Tā ir maize, ko bērns centās paņemt, loģiski spriežot bērnam mājās nav pārtikas. Es nekaunējos atzīt, ka arī es esmu "zadzis" no veikala maizi jo gribēju ēst. Un palūdzu vairs nekomentēt jo no viņas līdzekļus nelūdzu, lai bērnam palīdzētu. Saprotu, veikala darbinieki darīja savu darbu nevaru pārmest viņiem , bet kur paliek cilvēciskā puse mūsdienās?," jautā Edijs.

Puisis ar mazo zēnu devies uz citu veikalu, kur sapircis pilnu maisu ar pārtiku. Zēnam vēl ir trīs brāļi un viena māsa, viņš esot vidējais. "Bērnam piedāvāju palīdzēt aiznest uz māju iepirkumus bet puika nokautrējās un teica, ka pats aiznesīšot. Pastāstīju par sevi un par savu "mazo" dzīves pieredzi un puika uzmanīgi klausījās. Iedevu savu telefona numuru uz lapiņas uzrakstītu un palūdzu nodot mammai, ja vajadzīga palīdzība, lai sazinās ar mani. Lūkosim - redzēsim, ceru mamma sazināsies ar mani," cer Edijs.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 13:04

Jaunākās diskusijas