Aicina ziedot, lai Rihards Snikus varētu doties uz Pasaules čempionātu paralimpiskajā iejādē

Līga Nestere 11.jūnijs 2018, 20:00
 
Latvijas Paralimpiskā komiteja
Latvijas Paralimpiskā komiteja kopā ar paralimpiskās iejādes sportistu Rihardu Snikus un viņa ģimeni aicina ziedot līdzekļus, lai sportists varētu doties uz Pasaules čempionātu paralimpiskajā iejādē, kas no 11. septembra līdz 26. septembrim norisināsies Amerikas Savienotajās Valstīs.

Lai Rihards Snikus spētu kvalificēties Tokijas Paralimpiskajām spēlēm, kas notiks 2020. gada vasarā, ir jāpiedalās Pasaules čempionātā Paralimpiskajā iejādē ASV, kas veiksmes gadījumā nodrošina automātisku ceļa zīmi uz Paralimpiādi.

Šī brīža aptuvenie aprēķini liecina, ka zirga transportēšana (transports, lidojums, apkope, līdzi ņemamā bagāža) izmaksā apmēram 21 tūkstoti eiro, turklāt šai summai klāt nāk arī sacensību dalības maksa un lidojumu biļetes Rihardam un viņa komandai.

2017. gada beigās Rihards Snikus paziņoja par sadarbības pārtraukšanu ar savu līdžinējo paralimpiskās iejādes komandu, kā arī zirgu King of the Dance, tomēr pēc pusgada, sadarbība ar zirgu tika atjaunota, un šobrīd Riharda Snikus paralimpiskās iejādes komanda ir atgriezusies jaunā veidolā. Tās sastāvā - sportists Rihards Snikus, trenere Daria Tikhomirova, iejādes trenere Agnese Kukaine un zirga masiere un kopēja Zane Apiņa.

“Sports komandā, tāpat kā jebkurš komandas darbs, prasa papildu prasmes un ieguldījumu. Tā ir ne tikai cīņa sevi, lai sasniegtu to, ko ļoti gribas, bet arī piekāpšanās, kompromisi un spējas izprast visus komandas biedrus. Šīs prasmes tiek pilnveidotas gadiem. Tas ir tāpat kā dzīvē kopumā - gadi mūs padara gudrākus, pieredzes bagātākus. Pēc 2017. gada Eiropas čempionāta Zviedrijā es un mana komanda nedaudz apstājāmies, jo mums bija nepieciešama pauze, lai izvirzītu jaunas prioritātes un mērķus.
Sports ir viens no maniem dzīves stūrakmeņiem - maniem priekiem un piepildījumiem. Es vēlos nest Latvijas vārdu pasaulē jāšanas sporta augstākajā līmenī. Pierādīt, ka mēs to varam! Tāpēc - man nepieciešama jūsu palīdzība, jo mēs esam komanda, kas startē zem viena karoga - Latvijas,” ir pārliecināts Rihards.

Rihards Snikus ir ilggadējs Paralimpietis, kurš startējis Londonas Vasaras Paralimpiskajās spēlēs, izcīnot 4.vietu pasaulē, un Riodežaneiro Vasaras Paralimpiskajās spēlēs, kļūstot par 5.labāko paralimpiskās iejādes meistaru savā invaliditātes klasē. Rihards Snikus ir vienīgais Latvijas sportists (olimpiskais/paralimpiskais), kas jebkad piedalījies tik augsta līmeņa sacensībās, nesot Latvijas vārdu pasaulē. 2017. gadā Rihards piedalījās Eiropas čempionātā Zviedrijā, kur izcīnīja 2. vietu.

Diemžēl Latvijas Paralimpiskās komitejas ikgadējais budžets nepieļauj atkāpes un papildu līdzekļi šī Pasaules čempionāta izmaksu segšanai komitejai nav. Lai nodrošinātu Riharda un viņa komandas dalību sacensībās, nepieciešami 20 000 eiro, no kuriem tiks segtas zirga transportēšanas un uzturēšanas izmaksas. Pirmā iemaksa 30% apmērā veicama līdz 3. jūlijam. Jau iepriekš esam pārliecinājušies par milzīgo līdzcilvēku atbalstu! Ieguldījums Riharda dalībā Pasaules čempionātā būs vēl viens pieturas punkts Paralimpiskā sporta attīstībai Latvijā!

Līdz šim saziedoti nepilni 800 eiro

Ziedojumiem:
Banka: Citadele
Saņēmējs: Latvijas Paralimpiskā komiteja
Bankas konta numurs: LV61PARX0004929600005
Mērķis: Rihardam Snikus
Video tapis sadarbībā ar raidījumu “Trīs Ceturtdaļas”. Īpašs paldies Ivaram Balodim, Dmitrijam Golubevam un Tomam Bergam par operatīvo ideju lidojumu un palīdzības sniegšanu!

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:10

Jaunākās diskusijas