Kamēr divgadīgam zēnam no bērnu nama meklē jaunu ģimeni, viņa audžumamma lūdz palīdzību

tautaruna.lv 11.jūnijs 2018, 15:32
 
F64
Portālā ziedot.lv publicēts mazā Andreja (vārds mainīts) stāsts. Puisēna pašreizējā audžumamma vēršas pie līdzcilvēkiem pēc palīdzības, lai varētu nodrošināt bērna pieskatīšanu.
Andrejs ir ļoti jauks zēns, bet diemžēl viņam ir nopietnas veselības problēmas, kas prasa īpašu aprūpi un pieskatīšanu.

Andrejs ir zēns no bērnu nama. Viņam ir tikai 2 gadiņi. Janvārī viņa dzīvē notika tas, ko vēlas katrs bērniņš - būt ģimenē, mīlēts un lolots. Andrejs satika savu audžumammu Svetlanu.

Svetlana ir 4 bērnu mamma, no kuriem divi vēl ir pusaudži un divi bērni jau ir pieauguši. Bet jau daudzus gadus viņi ar vīru ir arī audžuģimene bērnu nama bērniem. Pērn viņi adoptēja gadu vecu meitenīti. Janvārī ģimene izlēma kļūt par audžuvecākiem Andrejam.

Andrejs ir ļoti jauks zēns, bet diemžēl viņam ir nopietnas veselības problēmas, kas prasa īpašu aprūpi un pieskatīšanu. Zēnam ir histērijas lēkmes, kad viņš raud un ilgstoši nespēj nomierināties. Andrejs naktīs slikti guļ, kas izjauc visu ģimenes ritmu. Pēc konsultācijām ar speciālistiem tika ieteikts, ka zēnam būtu labāk augt ģimenē, kur viņš ir vienīgais bērns un varētu saņemt nedalītu uzmanību. Svetlana tika mudināta atdot zēnu atpakaļ bērnu namā. Tomēr viņa domā, ka bērnu nama vide nebūs Andrejam labvēlīga, tādēļ nespēj atdot viņu atpakaļ. Viņa ļoti cer, ka drīzumā atradīsies ģimene, kura būs gatava uzņemt mazo Andreju. Taču, kamēr zēns gaida jauno ģimeni, Svetlana lūdz palīdzību Andreja pieskatīšanā 2 dienas mēnesī. Andreju piekritusi pieskatīt specializēta smagi slimu bērnu auklīte.

126 eiro, ietverot pašnodarbinātas personas nodokļus, ir maksa par 16 darba stundām ik mēnesi, ko veic auklīte, kas izgājusi speciālo smagi slimu bērnu aprūpes apmācību projekta "Mīļā auklīte" ietvaros, ko īsteno Ziedot.lv un Invalīdu un viņu draugu apvienība "Apeirons". Palīdzība nepieciešama 7 mēnešu garumā par kopējo summu 882 eiro.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:19

Jaunākās diskusijas