18 gadus vecais Silvestrs cīnās ar smagu slimību; zāles maksā 95 000 eiro

tautaruna.lv, Lelde Veinberga 5.jūnijs 2018, 14:26
 
No personīgā arhīva
Lai glābtu dzīvību 18 gadus vecajam rīdziniekam Silvestram Freibergam, pēc iespējas ātrāk jāsāk lietot zāles pret melanomu, ko viņam nozīmēja onkologu konsīlijs. Preparāta nosaukums – "Keytruda", gada kurss izmaksā 95 050 eiro. Ik pēc trim nedēļām, ņemot vērā valsts standarta kompensāciju, ir jāmaksā 5280 eiro, lūdz puiša ģimene.

Melanoma ir nopietna ļaundabīga ādas saslimšana. Melanomas attīstībā ļoti liela nozīme ir indivīda ģenētiskiem faktoriem un apkārtējās vides apstākļiem (pakļautība UV stariem). Īpaši aktuāla ir cilvēka pakļautība UV stariem tieši bērnu vecumā.

Silvestram ir 18 gadu. Viņš ir šarmants, ļoti simpātisks un atklāts. Jau divus gadus viņš dzīvo, zinot par savu smago diagnozi, bet turas stingri - smaida un pat joko. Pašlaik viņam neklājas viegli - dzīve pārbauda jaunieša izturību. Bet viņš nemaz nepieļauj tādas domas, ka varētu padoties slimības priekšā un pārstāt cīnīties. Viņš tic, ka viss izdosies.

Kad Silvestram bija 16, viņš palīdzēja tētim celtniecībā un ievainoja dzimumzīmi

Diagnoze - melanoma. Ir zāles, kam jāglābj viņa dzīvība. Zāļu cena ir milzīga - 95 050 eiro gadā. Mazajai nebūt ne bagātākajai ģimenītei, kurā bez Silvestra ir tikai tētis, ome un opis, nav kur dabūt šādu naudu. Palīdzība ir vajadzīga ļoti steidzami.

Tētis ir izaudzinājis Silvestru. Ģimenes albumā bērnu fotogrāfijās tieši tētis uzmanīgi tur rokās mazuli autiņos un dod viņam ēst no pudelītes. Mamma viņus pameta, kad puisītis bija vēl pavisam maziņš. Pirmoreiz Silvestrs viņu satika, jau būdams pieaudzis. Viņi abi ar tēti atrada mammu, vienreiz satikās un vairāk nav redzējušies.

Operācija izrādījās neveiksmīga, to vajadzēja atkārtot

Pirms diviem gadiem, kad Silvestram bija 16, viņš palīdzēja tētim celtniecībā un ievainoja dzimumzīmi. Tā sāka asiņot. Silvestrs izgāja pārbaudi Bērnu klīniskajā slimnīcā. Tur teica, ka dzimumzīme jāizoperē. Standarta operācija bija jāgaida pusgadu vai arī jāmaksā par steidzamību 2500 eiro. It kā nekas steidzams nebija, tāpēc nolēma mierīgi gaidīt, kad pienāks kārta. Operācija izrādījās neveiksmīga, to vajadzēja atkārtot. Tikai tad ārsti izlēma, ka jāpārbauda, vai tas nav ļaundabīgs veidojums. Diagnoze - melanoma. Nākamā operācija paveikta jau Onkoloģijas centrā Gaiļezerā.

Pavisam Silvestrs tika operēts 7 reizes

Sākušās komplikācijas. Pavisam Silvestrs tika operēts 7 reizes. Pēdējā operācija ir veikta pirms mēneša. Puisis ir izgājis arī apstarošanas kursu. Zāles, ar ko viņš ārstēts līdz šim, nepalīdzēja. Tagad onkologu konsīlijs nozīmēja Silvestram preparātu "Keytruda", tā gada kurss izmaksās 95 000 eiro. Šis preparāts ir ļoti efektīvs tieši šīs diagnozes gadījumā, daudziem slimniekiem šīs zāles jau palīdzējušas. Bet to cena - faktiski tā ir dzīves cena - reāli šokē.

Radioprogrammas “Zaļa lampa” (Baltkom radio) labdarības tālrunis 90006383 strādās Silvestram līdz 12. jūnijam. Zvans maksā 1,42 eiro. Paldies jums!

Palīdzības konts: https://www.ziedot.lv/palidziba-silvestram-freibergam-3097

Palīdzēt var arī ar tiešu pārskaitījumu Silvestram Freibergam atvērtajā kontā.

Fonds "Ziedot.lv"

Reģ. Nr.: 40008078226

SWEDBANK

Bankas kods HABALV22

Konta Nr. LV95HABA0551006150241

Mērķis Palīdzība Silvestram Freibergam

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:51

Jaunākās diskusijas