Lai apturētu slimību, sievietei zālēm nepieciešami 7752 eiro

Līga Nestere 15.maijs 2018, 17:25
 
Scanpix
Jeļenai ir 46 gadi. Pirms 10 gadiem, kad viņas meitiņai bija 3 gadiņi, Jeļenai atklāja ļaundabīga audzēju - Ne-Hodžkina limfomu, ziņo ziedot.lv 

Sākotnēji slimība labi padevās ārstniecībai. Ik pa laikam slimnīca, ķīmijterapijas, fizisks un emocionāls pārgurums, bet bija jāturas un jāsaņemas, lai dzīvotu.

Bija jāmācas pieņemt sevi bez matiem, uzacīm, skropstām. Tomēr viņa varēja dzīvot un starp ārstniecības kursiem arī strādāt. Slimības laikā Jeļenai nācās piedzīvot vēl kādu smagu dzīves pārbaudījumu - izjuka Jeļenas laulība.

Taču šobrīd Jeļenas plāni un dzīvība ir atkarīga no tā, vai viņai būs 7752 eiro zāļu iegādei, lai apturētu slimību.

“Tā mēs ar meitu palikām vienas. Es cenšos sevī uzturēt cīņas sparu, jo man aug meita, kura pārdzīvo un uztraucas par mani. Meita šobrīd ir jau 13 gadi, viņa ir liels malacis, ātri kļuva pieaugusi, iemācījās saimniekot pati. Mums ir daudz plānu un liela ticība nākotnei. Es ļoti gribu iet uz darbu un strādāt, izveidot jaunu ģimeni, tādu, kur viens par otru rūpējas par spīti visām grūtībām, “stāsta Jeļena.

Taču šobrīd Jeļenas plāni un dzīvība ir atkarīga no tā, vai viņai būs 7752 eiro zāļu iegādei, lai apturētu slimību. Jeļenai nozīmēta kombinēta mērķterapija ar diviem medikamentiem, no kuriem viens ir valsts apmaksāts, bet otrs - Bendamustine jāpērk Jeļenai pašai. Šo zāļu iegāde mēneša kursam izmaksā 1292 eiro, šis zāles Jeļenai jālieto 6 mēnešus. Jeļenai šādi līdzekļi nav, tādēļ viņa lūdz līdzcilvēku palīdzību.

Avots: ziedot.lv

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:14

Jaunākās diskusijas