Brīvprātīgie cer atrast noslīkušo zēnu: Mirstīgas atliekas purvā mumificējas

tautaruna.lv, Lelde Veinberga 6.maijs 2018, 17:40
 
bezvests.lv
Bezvests.lv vadītājs Aleksandrs Faminskis ir pārliecināts, ka tuvākajā laika zēna mirstīgas atliekas izdosies atrast, jo ir palikušas vien pāris vietas, kur brīvprātīgie vēl nav bijuši.

Kā iepriekš ziņots, pēc policijas lūguma 13 Bezvests.lv brīvprātīgie Krāslavas rajonā meklēja 12 gadus veco bērnu, kas, iespējams, ir noslīcis purvā. Pēc policijas rīcībā esošās informācijas, traģiskie notikumi varēja risināties pirms pieciem gadiem, kad divi pusaudži aizmuka no Rēzeknes slimnīcas un pastaigas laikā pa mežu viens no zēniem - Jānis Tkačenko, iekrita purva akacī.

“Daži cilvēki raksta sociālajos tīklos, ka meklēt purvā ir bezjēdzīgi. No savas puses es varu pateikt, ka, tieši meklējot cilvēku purvā, ir vislielākā varbūtība viņu atrast. Mirstīgas atliekas tur mumificējas.

Es zinu cilvēkus, kuri bija atraduši mirstīgās atliekas, kas nogulējušas purvā pat 40 gadus. Līķus izvelkot, tiek konstatēts, ka tie ir diezgan labi saglabājušies. Es, personīgi, gribu šajā lietā likt punktu, jo zinu, ka māte ļoti pārdzīvo. Viņa pastāvīgi tiek iesaistīta, viņa visu laiku par to domā, mēs ar viņu uzturam sakarus. Gribētos, lai viņai būtu skaidrība. Ja ķermenis ir tur, tad viņu jāatrod un jāapglabā pēc kristiešu tradīcijām,”skaidro A. Faminskis.

Pēc dažām dienām “Bezvests.lv” brīvprātīgie turpinās meklējumus Krāslavas rajonā.

Bezvests.lv brīvprātīgie rūpīgi pārmeklēja laukuma kvadrātu, kur varētu būt noslīcis puisēns, ar laivu apbraukāja purvainā ezera krastus, bet īpaši grūti caurstaigājamajās vietās izmantoja īpašas purva laivas.

Divas brīvprātīgo grupas paralēli pārmeklēja krasta līniju un purvainās apvidus vietas. Viena grupa meklēja ar aparatūru, kas ļauj meklēt zem ūdens (Andrejs Čerņavskis, Antons Shishko, Valdis Skultiņš). Otra grupa - Artis un Guntis - tandēmā pārmeklēja purvainās vietas kājām - purva laivās. Andrejs Leonovs no laivas viņiem nodrošināja atbalstu. Meklēšanu padarīja sarežģītāku arī tas, ka dūksnainajā ezerā, purvainajās vietās atklājās dubultais dibens, aptuveni 2 metru dziļumā, tāpēc daudzas vietas neizdevās izpētīt līdz galam.

Tika piesaistīti arī kinologi: Guntis Skrodelis ar akitu Jūli apstaigāja apkārtni, apsekojot teritoriju ap ezeru. Nekas aizdomīgs netika atrasts.

Apkārtni aplūkoja arī no augšas - ar drona palīdzību ( Aleksandrs Faminskis vairākas reizes pacēla gaisā bezpilota aparātu virs purvainajām vietām, lai datora ekrānā varētu precīzāk izpētīt detaļas).

Aizdomīgākās un dziļākās ūdenstilpnes dibena vietas pārbaudīja ar hidrolokatoriem un ehokameru. Aizdomīgākie priekšmeti tika izcelti no ezera, taču versija neguva apstiprinājumu.

Visgrūtākās apsekojamās vietas uzņēmās pārbaudīt Bezvests.lv ūdenslīdēji - Vitālijs Pētersons un Jevgenijs Korsuns. Viņiem nācās ienirt ļoti sarežģītos apstākļos - redzamība dūņainajā vidē bija minimāla - praktiski tā tuvojās nulles atzīmei. Darboties ūdenslīdējiem nācās uz tausti, ienirstot vairākos etapos. Andrejs Leonovs nodrošināja atbalstu no laivas. Komanda darbojās ļoti saskaņoti. Visiem milzīgs paldies, ka bija iespēja ierasties savās brīvdienās un sniegt savu atbalstu zēna meklējumos.

Jūlija Voroņina, Gita Baltuša un Oļegs Pavlovs nodrošināja atbalstu ezera krastā - meklētājiem bija nodrošināts morālais atbalsts un lauku virtuve. Palīgā atbrauca ari Edgar Pramalt.

Diemžēl sestdienas meklējumi nedeva gaidītos rezultātus, sākoties tumsai, meklēšana bija jāpārtrauc.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:07

Jaunākās diskusijas