Ģimene cīnās par mazā Leonīda dzīvību; bērnam var palīdzēt klīnika Taizemē

tautaruna.lv, Lelde Veinberga 6.maijs 2018, 13:42
 
pixabay.com
Sociālajā tīklā Facebook izveidota atbalsta lapa gadu vecajam Leonīdam, kurā ģimene aicina atsaukties labdarus, kuru ziedojumi varētu atvieglot mazā bērniņa dzīvi.

"2017. gada 14. aprīlī, mūsu sen gaidītais dēliņš, negaidīti nāca pasaulē pirms laika - 25. nedēļā un svēra tikai 840 gramus. Piedzimstot neizrādīja nekādas dzīvības pazīmes. Nekavējoties tika veikti reanimācijas pasākumi, un viņu aizveda uz intensīvo nodaļu.

Ārsti paziņoja, ka bērniņš ir ļoti smagā stāvoklī. 7. dzīves dienā viņu pārveda uz vienības gatvi BKUS. Un lielāko daļu no 3 mēnešiem, atrodoties slimnīcā, mēs dēliņu novērojām caur inkubatoru. Dēliņš ilgu laiku bija pieslēgts pie mākslīgās elpināšanas aparāta, tad pie plaušu ventilācijas aparāta. Nepārtraukti tika dotas zāles, tajā skaitā arī krampju zāles. Ārsts paziņoja, ka Leonīdam ir IV stadija asinsizplūdums galvā, abās puslodēs - nepieciešama punktēšana. Vairākkārt tika veikta punktēšana, jo asins izplūduma dēļ galvā krājās šķidrums.

Mūsu dēliņš pārcieta smagu vēdera operāciju. Pēcoperācijas periods dēliņam bija kritisks, ārsti atļāva mums tajā naktī būt klāt. Aparatūras nepārtraukti pīkstēja, radītāji kritās zem normas un, liekot rokas inkubatorā, mēs dēliņam teicām - “ Cīnies, dēliņ, tu esi stiprs.” Dēliņam arī bija anēmija, vajadzēja vairākkārt pārliet asinis, kura rezultātā tika iegūts mazuļa dzīvībai bīstamais Citomegalovīruss un atkal viņam bija jācīnās par savu dzīvībiņu. Viņš izslimoja Menegītu.

Ejot pie neirologa, tika paziņota diagnose - jaukta tipa cerebrālā trieka, vidēji smaga bronhopulmonālā displāzija un astigmātisms smagā formā, ļoti stipra vājredzība. Negulētās naktis un katru dienu, atrodoties blakus dēliņam, mēs lūdzām Dievu - “Lūdzu dod viņam spēku un neatņem mums viņu.” Atrodoties blakus sacījām: “Tētis un mamma ļoti tevi mīl. Tu esi cīnītājs un tu esi stiprs.” Leonīds pierādīja, ka ir stiprs.

Tagad esam mājās, atrodamies uzraudzībā FOLOW UP programmā. Leonīdiņam katru dienu jādzer ļoti stipras krampju zāles, nepārtraukti jāveic inhalācijas. Sakarā ar smagi pārciesto asins izplūdumu smadzenēs, Leonīdiņam labā rociņa nestrādā, kā arī neveļas īsti un netur galviņu, bet viņš cenšas un padodas ārstēšanai. Leonīds ir sācis skaļi gugināt, it kā sakot es esmu, es varu, es cīnos.

Pēc pēdējā acu ārsta apmeklējuma ir pasliktinājusies redze un uztaisot magnētisko rezonansi ir redzams, ka asins izplūdumi galvā, kuri uzsūcas lēni, veido smadzenēs rētaudus, kuri bojā redzes nervu un vispārējo veselības stāvokļa pasliktināšanos.

No neatlaidīgās meklēšanas un runāšanas ar ārzemju klīnikām ir atrasta klīnika Taizemē BEIKE BIOTECHNOLOGY, kura izvērtēja Leonīda slimības vēsturi. Šī klīnika ne tikai varot palīdzēt, bet arī uzlabot redzi, lai dēliņš nezaudētu dienas gaismu. Šī klīnika nodarbojās ar cilmju šūnām. Ārstnieciskais kurss ilgst 25 dienas, tajā ietilpst ārstēšana un rehabilitācija.

Summa, kas ir vajadzīga Leonīda ārstēšanai ir 52 000 euro. Mūsu ģimenē aug vēl 2 bērni un šādas summas mums diemžēl nav . Ar asarām acīs lūdzam Jūsu un citu līdzcilvēku palīdzību. Palīdziet Leonīdiņam, dodiet iespēju dzīvot," vēsta ieraksts.

Līdz 4. maijam bija saziedoti vairāk nekā 4300 eiro.

Konts ziedojumam: konta turētājs bērna tēvs
Māris Šnepsts
EUR LV15PARX0013253770002
Maksājuma mērķi lūdzu norādiet ziedojums
Leonīda Ērgļa p.k. 140417-25145 ārstēšanai .
Paypal account erglekristine2@gmail.com

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:07

Jaunākās diskusijas