"Manu matemātikas CE 86% LU pielīdzina kā 65%"; sieviete nikna, ka augstskolā netiek budžeta grupā

tautaruna.lv 10.jūnijs 2023, 21:00
 
pixabay.com
Studētgribošie sašutuši par jauno sistēmu, kuras ietvaros pat tad, ja centralizētos eksāmenus esi nokārtojis par visiem 100%, stājoties augstskolā tie tiek uzskatīti tikai par 75%. Šāda pieeja būtiski samazina iespējas studēt par valsts naudu.

Ieraksts "Twitter" liecina, ka jauna sieviete centralizētos eksāmes nokārtojusi par 86%, bet stājoties augstskolā sanāk, ka eksāmenu rezultāts ir tikai 65%. Tas ievērojami samazina iespēju studēt par valsts naudu: "Manu matemātikas CE 86% LU pielīdzina kā 65%? Nopietni? Es vairs nekur ar saviem eksāmeniem nevaru normāli budžetos tikt. Cilvēks, kas skolu pabeidz ar aptuveni 90% visos eksāmenos tagad ir ar koeficientu 0.75. Es neesmu tik veca, lai nekur vairs nemācītos. Izglītības ministrija un Latvijas Universitāte! Ja jūs vēlaties ko mainīt, tikai un vienīgi taisnīgi būtu līdzšinējos CE rezultātus atstāt ar koeficientu 1 un izmaiņas ieviest vēlāk, es nerakstīju eksāmenu ar maksimālo atzīmi 75%"

Komentētāji ir neizpratnē: "Tad jautājums par to kāda jēga no tiem CE? Var jau par maksu pārkārtot CE...man šķiet. Bet tad cik % CE ir nepieciešami, lai LU tos pielīdzinātu kā 100%. Burtnīca ar mājas darbiem un kontroldarbi vēl jāiesniedz?"

"Kādai programmai? Tur var būt arī tā, ka iesniedzot mācīties vienā programmā dokumentus koeficients ir 0.75, bet citā 1. Tas ir atkarīgs no konkrētas programmas. Vismaz kautkā tā agrāk bija. Piemēram, ir priekšmeti, kur angļu valoda vairāk vajadzīga, tad tur viņai būs lielāks koeficients."

"Tas nozīmē, ka visu CE rezultāti, kas kārtoti līdz 2022.gadam ieskaitot, mākslīgi tiek samazināti no 100% līdz 75%."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:35

Jaunākās diskusijas