Rīgā neticamā veidā no ugunsgrēka izglābjas nepilngadīga meitene

tautaruna.lv 30.maijs 2023, 13:15
 
F64
Neticamā veidā no ugunsgrēka izglābusies kāda nepilngadīga meitene Rīgā. Nelaime izcēlās nakts laikā ēkas piektajā stāvā. Bērns izrāpās pa logu no liesmojošā mitekļa un pārlīda pie kaimiņiem, vēsta “Degpunktā”.

Nama piektajā stāvā uzliesmoja dzīvoklis un, pēc Valsts ugunsdzēsības glābšanas dienesta sniegtajiem datiem, bojā gājuši divi cilvēki, taču kaimiņi ir pārliecināti, ka dzīvību zaudēja trīs mitekļa iedzīvotāji.

Kaimiņš no sestā stāva stāsta, ka trīs cilvēki gājuši bojā, tostarp meitenes mamma un vecmāmiņa. 12 gadus vecā meitene nu esot palikusi viena pati.

Pēc kaimiņa stāstītā, dzīvoklī dzīvoja nepilngadīga meitene ar mammu, vecvecākiem un suni. Izglābies ir tikai bērns. Viena no ugunsgrēka versijām, ko pārspiež vietējie iedzīvotāji, ir niķis smēķēt gultā. Savukārt citi uzskata, ka vainīgs elektrības īssavienojums.

Kaimiņš no piektā stāva stāsta, ka suns bijis tramīgs un uzmodinājis viņu, pirms vēl atskanēja dūmu detektora signāls. Kāpņutelpā jau bija izplatījušies dūmi.

Vīrietis nekavējoties izsaucis Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu, kas, izvedot cauri sadūmotai ēkai ar glābšanas maskām, no apkārtējiem dzīvokļiem izglāba 24 cilvēkus, no kuriem septiņi ugunsgrēkā cieta, kā arī evakuēja 10 cilvēkus. Izglābti arī divi suņi un kaķis.

Visspilgtāk kaimiņam no piektā stāva atmiņā ir palikuši desmitgadīgās meitenītes kliedzieni.

“Izejam ārā, mazā bļauj logā, mans brālis neapjuka, aicināja meiteni lēkt lejā. (..) Meitenīte ieķērās margās un nogāja pa lodžiju, un viņu savāca cilvēki,” stāsta vīrietis.

Meitenīti paglāba glābšanās instinkts un veiksme.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 0:51

Jaunākās diskusijas