11 gadniece Saulkrastos nonāk bezpalīdzīgā stāvoklī; kas notika?

tautaruna.lv 30.maijs 2023, 7:00
 
F64
Vienpadsmitgadīgā Amanda vairākas reizes nedēļā no Saulkrastietiem dodas uz Zvejniekciemu, lai piedalītos basketbola treniņos. Ceļu viņa mēro ar starppilsētu autobusu, izmantojot abonementa karti. Liels bijis pārsteigums, kad 12. maija vakarā, uzrādot karti šoferim, viņa palikusi aiz durvīm. Turklāt līdzīga situācija atkārtojusies jau iepriekš, kad meitene divas reizes mēneša laikā, netiekot līdz mājām, lūgta izkāpt no transportlīdzekļa citā pieturvietā, vēsta "Bez Tabu".

Amanda atceras, ka liktenīgajā vakarā gaidījusi autobusu pieturvietā “Zvejniekciems”, kuras tuvumā notiek viņas basketbola treniņi.

“Es iekāpu, aiz manis bija cilvēks, es nopīkstinu karti un viņš saka, ka neiet. Tad teica, ka neved un, jā, man lika iet ārā.”

Pulkstens bijis pusastoņi vakarā un citu autobusu, kas varētu aizvest viņu mājās, nav bijuši gaidāmi. Laimīgā kārtā meitenei izdevies sazvanīt mammas draugu, kurš nogādājis viņu galamērķī sveiku un veselu. Amandas mammai Katrīnei notikušais bijis kā auksta ūdens šalts, jo, izrādās, līdzīgas situācijas atkārtojušās jau iepriekš. Abās reizēs šī gada pavasarī meitene lūgta izkāpt no autobusa pieturvietā “Saulkrasti”, kas atrodas vairāku kilometru attālumā no viņas mājām. Pirmajā gadījumā viņa izkāpusi un turpinājusi ceļu ar kājām, bet otrajā reizē samaksājusi 75 centus par turpmāko ceļu. Šoferis abās reizēspaskaidrojis, ka abonementa karte neļauj turpināt braucienu. Katrīne ir neizpratnē, jo mācību gada sākumā kartē iestatītas trīs Amandas maršrutā aktuālas pieturvietas - Stacijas iela, kuras tuvumā meitene dzīvo, Saulkrasti, kur atrodas skola un Zvejniekciems, kur notiek basketbola treniņi. Kādēļ meitene nav uzņemta autobusā 12. maija vakarā - atliek vien minēt.

“Cata” vadības pārstāvis Lotārs Dravants gatavs komentēt pirmos divus gadījumus un stāsta, ka Amandas kartē jau sākotnēji iestatīta nepareiza pieturvietu kombinācija. Viņš pamato, ka kartē iekodētā informācija liecina, ka meitenei paredzēts braukt no Zvejniekciema līdz Saulkrastu pieturvietai, bet ne līdz viņas mājvietas pieturai Stacijas ielā. Dravants uzstāj, ka ļaunprātīgi bērnu neviens vadītājs pieturvietā neatstājot, taču sola par 12. maija notikušo pārliecināties.

"Pieturā “Zvejniekciems” pasažierei nedarbojās skolēna braukšanas karte. Tas bija saistīts ar karšu lasīšanas ierīces tehnisku problēmu, kas šobrīd ir atrisināta. [..] Papildu paskaidrojam, ka pasažierei - skolas vecuma meitenei, kad nebija iespējams validēties braucienam ar karti, braucienu apmaksāt piedāvāja aiz viņas autobusā kāpjošais pasažieris, taču meitene no piedāvājuma atteicās un izkāpa no autobusa. Autobusa vadītājs nekādā veidā verbāli meitenei braucienu neatteica un nelūdza izkāpt no autobusa."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:38

Jaunākās diskusijas