"Pamatīgi degradēta"; rīdziniekus uztrauc skati Ģertrūdes ielā

tautaruna.lv 9.jūnijs 2023, 13:15
 
Ilustratīvs attēls / F64
Mikroblogošanas vietnē Twitter sākusies diskusija par skatiem Ģertrūdes ielā - tikko kā labiekārtoto ielu "rotā" dažādi grafiti uzraksti.

"Ģertrūdes iela vēl pat nav nodota ekspluatācijā, taču puse no jaunā labiekārtojuma jau ir sazīmēta ar grafiti. Vai domei ir kāds plāns cīņai pret šāda veida vandālismu?" raksta kāds Twitter lietotājs, kas publicē arī foto ar ķēpājumiem uz soliņa un miskastēm.

Komentētājiem ir dažādi viedokļi. Retais pauž patiku par redzēto, vēl kāds min, ka tas ir savā veida jauniešu protests, savukārt lielākā daļa pauž līdzīgas domas, kā ieraksta autors, proti, kritizē redzēto.

"Vispār diezgan drūms skats tajā Ģertrūdes ielā: it kā smuka, tik tikko izremontēta iela, taču dēļ grafiti uz katra soliņa un puķu poda, tā jau izskatās pamatīgi degradēta."

"Gribu RD atgādināt, ka no sociālantropoloģijas viedokļa liels daudzums grafiti liecina, ka teritorijai nav saimnieka. Vai viņš šo teritoriju nekontrolē. Nupat biju Ņujorkā, un tur pilsētas "normālajos" rajonos grafiti (ķēpājumu izpratnē) nav nemaz."

"Es 1000% atbalstu cīņu pret šiem kropļiem ar aerosola bundžiņām! Tā vien gribētos pirksteļus nocirst!"

"Nekad nesapratīšu to mentalitāti šādi apķēpāt jaunas lietas. Kkadi stulbi skribuļi, nav pat nekas kcik smuks."

"Tie ir apķēpājumi, kas degradē apkārtējo vidi. Rīga dēļ tiem izskatās kā viens liels geto. Cilvēki, nebūsim vienaldzīgi, ja redzam šitos idiotus! Visiem mobīlie, daudziem video reģistrātori, filmējam un palīdzam attīrīt mūsu Rīgu! Sodam jābūt par apķēpāšanu tūkstošos."

"Tas ir jaunās paaudzes protests pret vecās paaudzes diktātu. Jo vairāk jūs tas besī, jo lielāks viņiem prieks."

"Man patīk! Atdzīvina vidi un ir uz ko skatīties. Kā arī - tā iela bija slēgta uz pus gadu bez nevienas apsardzes un kameras, ko jūs gribiet!"

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 17:42

Jaunākās diskusijas